Тірольський торт з заварним кремом і ягідним шаром

Як смачно зробити Тірольський торт з заварним кремом і ягідним шаром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тірольський тортик 🍰 Ніжний бісквіт, заварний крем ягідний шар – бомбовское поєднання 🤤 а який він легкий, половину сміливо змітайте за раз 🤫.

Інгредієнти

Кбжу на 100 гр : 83/4.2/2.5/10.2

для бісквіта :
Яйце – 2 шт
Рисова ц/з борошно – 40 гр
Ванілін – щіпка
Сіль – щіпка
Розпушувач – 3 гр
Підсолоджувач

Для просочення :
Вода/Молоко – 50 мл
Підсолоджувач

для заварного крему:
1 яйце
Молоко 1.8% – 200 мл
Кукурудзяний крохмаль – 10 гр
Желатин 4 гр + вода 20 мл
Підсолоджувач

для ягідного шару :
Чорниця – 270 гр
Вода – 70 мл + сік від заморожених ягід 40 мл
Желатин 3 гр + вода 15 мл
Підсолоджувач
Кориця щіпка

Тірольський торт з заварним кремом і ягідним шаром покроковий рецепт

1. Бісквіт. До яйцям додати підсолоджувач, ванілін і сіль. Збити міксером протягом 5 хв до побіління і збільшення в об’ємі. Просіяти борошно з розпушувачем. Акуратно перемішати силіконової лопаткою. Вилити тісто у форму (у мене силіконова 17 див.) Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 гр духовці 15 мин.

2. Готового бісквіту дати охолонути на решітці. Крем: желатин залити водою і дати набрякнути. У сотейник налити молоко, додати яйце, підсолоджувач, ванілін і крохмаль. Перемішати до однорідності. Варити на повільному вогні, при постійному помішуванні до загусання. Додати набряклий желатин.

3. Перемішати, щоб крупинки желатину розчинилися. Накрити харчовою плівкою в контакт і залишити на 15 хв при кімнатній температурі. Збірка. Дно рознімної форми затягнути фольгою, боки прокласти ацетатної плівкою. Викласти бісквіт і добре просочити его.
4. Викласти крем. Прибрати форму в холодильник на 40 хв. Ягідний шар: желатин залити водою і дати набрякнути. Ягоди розморозити і весь сік злити. Сік від ягід змішати з водою і підсолоджувачем. Довести до кипения.

5. Дати охолонути 5 хв, потім додати набряклий желатин і перемішати. Дістати тортик з холодильника. Зверху викласти ягоди, трохи втиснути їх у наш крем. Залити ягідним желе. Прибрати в холодильник на ночь.

Відео рецепт 👇