Як зробити Тістечка Кавово шоколадна карамель рецепт простий.
Інгредієнти
Шоколадний бісквіт:
35 г какао
40 г кави еспресо
25 г коньяк (або інший міцний алкоголь)
90 г вершкове масло 82,5%
140 г цукор
2 яйця
90 г молоко 2,5%
140 г борошно
6 г розпушувач
Збитий ганаш на карамелизированном шоколаді:
55 г вершки (1) 33%
80 г карамельний шоколад
135 г вершки (2) 33%
1 ст. л глюкозний сироп
2 г желатин (+12 г води)
Кавово-шоколадна карамель:
120 г темний шоколад
80 г кави еспресо
130 г цукор
70 г сироп глюкози
40 г вода
80 г вершки
30 г масло вершкове 82,5%
Тістечка Кавово шоколадна карамель покроковий рецепт
1. Шоколадний бісквіт:
Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром в пухку масу, до побіління. По одному ввести яйця, добре перемішуючи. Какао залити гарячим еспресо і коньяком, добре перемішати, влити до загальної массе.
Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром в пухку масу, до побіління. По одному ввести яйця, добре перемішуючи. Какао залити гарячим еспресо і коньяком, добре перемішати, влити до загальної массе.
2. Додати молоко, перемішати. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем віночком, додати до тесту, вимішати міксером. Розділити тісто на 3 частини на вагах. Випікати по черзі в рамці 18х18 см (можна в кільці) при температурі 180 С.
3. Збитий ганаш на карамелизированном шоколаді:
Желатин залити холодною водою і залишити до набрякання. В розтоплений шоколад влити гарячі вершки (1) з сиропом глюкози, перемішати, додати набряклий желатин, перемешать.
Желатин залити холодною водою і залишити до набрякання. В розтоплений шоколад влити гарячі вершки (1) з сиропом глюкози, перемішати, додати набряклий желатин, перемешать.
4. Влити холодні вершки (2), добре перемішати або пробити блендером. Накрити харчовою плівкою в контакт (дивіться на відео), прибрати в холодильник на 6 годин. Збити масу міксером, перекласти в кондитерський мешок.
5. Кавово-шоколадна карамель:
Шоколад розтопити імпульсами в мікрохвильовій печі, влити свіжоприготований кави і змішати до однорідності. Цукор, сироп глюкози і воду в сотейнику на середньому вогні доводимо до бурштинового кольору. Вливаємо теплі вершки і змішуємо. Вводимо масло, збиваємо до однорідності і варимо на слабкому вогні ще 1-2 хвилини помішуючи лопаткою. Знімаємо з вогню й даємо охолонути до 50-60 градусів. Гарячу карамель виливаємо до кавово-шоколадної суміші, пробиваємо блендером до однорідного гладкого стану. Готову карамель перекладаємо в миску, накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холодильник.
Шоколад розтопити імпульсами в мікрохвильовій печі, влити свіжоприготований кави і змішати до однорідності. Цукор, сироп глюкози і воду в сотейнику на середньому вогні доводимо до бурштинового кольору. Вливаємо теплі вершки і змішуємо. Вводимо масло, збиваємо до однорідності і варимо на слабкому вогні ще 1-2 хвилини помішуючи лопаткою. Знімаємо з вогню й даємо охолонути до 50-60 градусів. Гарячу карамель виливаємо до кавово-шоколадної суміші, пробиваємо блендером до однорідного гладкого стану. Готову карамель перекладаємо в миску, накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холодильник.
6. Збірка.
Перший бісквіт просочуємо звареним кави, і смужками чергуючи відсаджуємо ганаш і карамель.
Перший бісквіт просочуємо звареним кави, і смужками чергуючи відсаджуємо ганаш і карамель.
7. Продовжуємо також з іншими бісквітами Залишити зібрану основу в холодильнику на 4-6 годин, потім нарізати на тістечка, зверху посипати какао.
Відео рецепт 👇