Як смачно зробити Тістечка “Шапка Діда мороза на Новий Рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Показуємо, як за допомогою форм, які є практично на кожній кухні, зробити святкові тістечка✨
Всередині у них начинка з журавлини і червоного апельсина, оточена повітряним мусом зі смаком різдвяного напою Егг Ніг і бісквітом з ромової просоченням😋
Всередині у них начинка з журавлини і червоного апельсина, оточена повітряним мусом зі смаком різдвяного напою Егг Ніг і бісквітом з ромової просоченням😋
Інгредієнти
Для начинки:
Журавлина 150 р
Сік червоного апельсина 100 р
Желатин 5 р
Цукор 50 г
Інвертний сироп 25 р
Для бісквіта:
Борошно 65 р
Цукор 65 р
Яйце 1 шт
Молоко 40 р
Вершкове масло 16 р
Розпушувач 2 р
Паста “креольський ром” 5 р
Сіль 1 г
Для мусу:
Молоко 250 р
Вершки 33% (1) 250 р
Жовтки 4 шт
Кукурудзяний крохмаль 30 г
Стручок ванілі
Вершкове масло 50 г
Вершки 33% (2) 250 г
8 г Желатин
Тістечка “Шапка Діда мороза” на Новий Рік покроковий рецепт
1. Для начинки:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. У сотейнику з’єднати журавлину, сік, цукор інвертний сироп.
3. Помішуючи довести до повного розчинення цукру, потім до кипіння, зняти з вогню.
4. Набряклий желатин розпустити, я використовую листовий.
5. Розлити желе по формочках (Артикул: 15082), заморозити.
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. У сотейнику з’єднати журавлину, сік, цукор інвертний сироп.
3. Помішуючи довести до повного розчинення цукру, потім до кипіння, зняти з вогню.
4. Набряклий желатин розпустити, я використовую листовий.
5. Розлити желе по формочках (Артикул: 15082), заморозити.
П. с. замість соку червоного апельсина можна взяти звичайний апельсиновий сок.
2. Для бісквіта:
1. Духовку розігріти до 180 р.
2. Борошно просіяти з розпушувачем, додати сіль.
3. Молоко з маслом прогріти в мікрохвильовій печі до розчинення масла.
4. Яйця збити з цукром до пишної білої піни.
5. Додати половину сухих інгредієнтів, акуратно вмішати лопаткою.
6. Додати тепле молоко з маслом і арома-пасту, добре перемішати.
7. Додати сухі інгредієнти. Розподілити по листу шаром товщиною 1 див.
8. Випікати 10-15 хвилин.
9. Остудити. Вирізати з бісквіту заготовки діаметром 4 см за допомогою вырубки.
1. Духовку розігріти до 180 р.
2. Борошно просіяти з розпушувачем, додати сіль.
3. Молоко з маслом прогріти в мікрохвильовій печі до розчинення масла.
4. Яйця збити з цукром до пишної білої піни.
5. Додати половину сухих інгредієнтів, акуратно вмішати лопаткою.
6. Додати тепле молоко з маслом і арома-пасту, добре перемішати.
7. Додати сухі інгредієнти. Розподілити по листу шаром товщиною 1 див.
8. Випікати 10-15 хвилин.
9. Остудити. Вирізати з бісквіту заготовки діаметром 4 см за допомогою вырубки.
3. Для мусу:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Вершки, молоко і насіння ванілі змішуємо в сотейнику. Ставимо на вогонь.
3. Жовтки збиваємо з цукром і крохмалем.
4. Коли суміш в сотейнику почала закипати, знімаємо з вогню і, помішуючи, виливаємо половину гарячої суміші в жовтки.
5. Переливаємо жовтки з молоком назад в сотейник, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо, постійно помішуючи, до загустіння.
6. Відразу знімаємо з вогню і перелити крем в будь-яку іншу чашу, інакше від гарячих стінок сотейника він може згорнутися.
7. Набряклий желатин розпустити в гарячому кремі.
8. Вершки (2) збити до стану “підталого морозива”. Віночок залишає слід, але згодом він пропадає.
9. Ввести полувзбитые вершки і арома-пасту в заварний крем, перемішати акуратно лопаткою знизу вгору, щоб не збити объем.
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Вершки, молоко і насіння ванілі змішуємо в сотейнику. Ставимо на вогонь.
3. Жовтки збиваємо з цукром і крохмалем.
4. Коли суміш в сотейнику почала закипати, знімаємо з вогню і, помішуючи, виливаємо половину гарячої суміші в жовтки.
5. Переливаємо жовтки з молоком назад в сотейник, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо, постійно помішуючи, до загустіння.
6. Відразу знімаємо з вогню і перелити крем в будь-яку іншу чашу, інакше від гарячих стінок сотейника він може згорнутися.
7. Набряклий желатин розпустити в гарячому кремі.
8. Вершки (2) збити до стану “підталого морозива”. Віночок залишає слід, але згодом він пропадає.
9. Ввести полувзбитые вершки і арома-пасту в заварний крем, перемішати акуратно лопаткою знизу вгору, щоб не збити объем.
4. Збираємо тістечка:
Осередку форми наполовину заповнюємо мусом. Викладаємо в середину заморожену начинку. Заповнюємо мусом майже до кінця і утапливаем у нього бісквіт. Заморожуємо.
Залишився мус розливаємо по міні-півсфері або сферами, теж заморожуємо.
Заморожені тістечка покриваємо червоним велюром.
Робимо помпони з маленьких кульок мусу: якщо у вас мус в полусферах, з’єднуємо їх один з одним. Занурюємо отримані кульки в шоколад. Покриваємо білим велюром.
Щоб зробити галявину для шапки, відсаджуємо шоколад навколо великої півсфери, в якій ми заморожували тістечка і залишаємо застигати. Покриваємо білим велюром. Залишилися розтопленим шоколадом прикріплюємо до тістечок помпон і узлісся.
Розморожуємо в холодильнику❄️
Осередку форми наполовину заповнюємо мусом. Викладаємо в середину заморожену начинку. Заповнюємо мусом майже до кінця і утапливаем у нього бісквіт. Заморожуємо.
Залишився мус розливаємо по міні-півсфері або сферами, теж заморожуємо.
Заморожені тістечка покриваємо червоним велюром.
Робимо помпони з маленьких кульок мусу: якщо у вас мус в полусферах, з’єднуємо їх один з одним. Занурюємо отримані кульки в шоколад. Покриваємо білим велюром.
Щоб зробити галявину для шапки, відсаджуємо шоколад навколо великої півсфери, в якій ми заморожували тістечка і залишаємо застигати. Покриваємо білим велюром. Залишилися розтопленим шоколадом прикріплюємо до тістечок помпон і узлісся.
Розморожуємо в холодильнику❄️
Відео рецепт 👇