Як зробити тістечка Макарон на французькій меренге рецепт простий. У неділю День матері, ви можете приготувати подарунок своїми руками. В цей раз я спробувала спекти кришечки для цих тістечок в міні-печі. І все вийшло!
Інгредієнти
ДЛЯ «КРИШОК»
60 г білка
55 г цукру
80 г дрібної мигдальної муки
80 г цукрової пудри без крохмалю
1 ч. л. блакитний спіруліни (опціально) — для кольору
Ганаш маракуйя:
50 гпюре маракуї
35 г вершків для збивання
85 г білого шоколаду (вміст какао-масла не менше 30%)
Тістечко Макаронів на французькій меренге покроковий рецепт
1. Білки на низькій швидкості збити в піну, поступово всипати цукор, на середньо-низькій швидкості довести до еластичного дзьоба. Маса повинна бути збита сильніше, ніж на бісквіт (м’які піки), але, проте не до твердих піків. Борошно змішати з пудрою і спіруліною (або ін. барвником) Додати збиті білки до борошняної суміші і перемішати «заворачивающими» рухами до тих пір, поки макаронах не буде стікати з лопатки «стрічкою».
2. * Тут краще не домішати, ніж макаронів зовсім не будуть тримати форму і розтікатися на деку. Перекласти масу в кондитерський мішок. Відсадити макаронів на деко, застелене пергаментом або спеціальним ковриком.
3. Підсушити 15-30 хвилин до утворення скоринки зверху (доторкнувшись пальцем, ви не повинні прилипати до поверхні). Духовку включити на режим верх+низ, 120. Випікати в розігрітій духовці 15-20 хвилин. Готові кришечки макаронів «не їздять» щодо спіднички. Остудити кришечки на килимку, потім снять.
4. Ганаш маракуйя:
Шоколад розтопити імпульсами в мікрохвильовці або на водяній бані Вершки нагріти до 60-70+, пюре маракуї нагріти окремо З’єднати вершки і шоколад, пробити блендером (краще емульсійним), влити пюре маракуї, ще раз пробити блендером Накрити ганаш плівкою в контакт або прибрати в кондитерський мішок, прибрати в холодильник для стабілізації мінімум на 4-5 годин. Відсадити ганаш на кришечки для макаронів, з’єднати між собою.
Шоколад розтопити імпульсами в мікрохвильовці або на водяній бані Вершки нагріти до 60-70+, пюре маракуї нагріти окремо З’єднати вершки і шоколад, пробити блендером (краще емульсійним), влити пюре маракуї, ще раз пробити блендером Накрити ганаш плівкою в контакт або прибрати в кондитерський мішок, прибрати в холодильник для стабілізації мінімум на 4-5 годин. Відсадити ганаш на кришечки для макаронів, з’єднати між собою.