Томати в томатному соку на зиму в домашніх умовах

Томати в томатному соку на зиму в домашніх умовах в банках простий рецепт 🍅 Якщо у вас ростуть помідори черрі або просто дрібні помідори, то це рецепт, як раз для них. Рецепт не складний, але зі стерилізацією. І самі помидоркм і томатна заливка виходять дуже смачними 😋у мене в цьому році дрібних помідорів мало, все більше важковаговики 😅 тому розрахунок продуктів напишу на 3 банки об’ємом 1 л.

Інгредієнти

Дрібні помідори 1,5-1,7 кг
Помідори для заливки 15,-1,7 кг ( м’ясисті, можна навіть тріснуті )
Часник 4-5 зубчиків
Перець чорний горошком
Цукор 4ст.лож з невеликою гіркою
Сіль 1,5 ст. лож
Оцет 1ст.лож

Томати в томатному соку на зиму в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Дрібні помідори потрібно очистити від шкірки. Для цього на пару хвилин залити окропом і тоді шкірка легко знімається. Помідори для заливки пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером. Томатну масу поставити на вогонь і кип’ятити 5 хвилин з моменту закипання (пінку знімати).
2. Потім додати томат сіль і цукор, після закипання покласти часник пропущений через прес. Дати томатній масі кипнуть 2 хвилинки і влити оцет. Заливка готова.
3. Очищені від шкірки помідори укласти в підготовлені банки, на дно яких покласти перець горошком, можна ще додати половинку лаврового листа (у мене спецій по мінімуму, а зелень взагалі не використовую 😉).
4. Залити дрібні помідори гарячим томатним соком, поставити в ємність для стерилізації, влити! гарячу воду! і відправити на стерилізацію на 15 минут.
5. У моєму зошиті в оригінальному рецепті оцет зовсім не вказано, але я багато років прожила в квартирі і вся моя консервація зберігалася там же, тому я додавала оцет) На всяк випадок 😉 ‼️

6. Важливо‼️ банки для стерилізації залити гарячою водою. В іншому випадку від перепаду температур банки можуть лопнуть