Томлений Язик яловичий у сметанному соусі

Як смачно зробити Томлений Язик яловичий у сметанному соусі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мабуть, це мій улюблений спосіб приготування. Яловичий язик просто тане в роті 😋

Інгредієнти

Яловичий язик — 600 г;
Жирна сметана — 1 склянка;
Бульйон від варіння мови — 1 склянка;
Печериці — 300 г;
Ріпчаста цибуля — 2 шт середнього розміру;
Петрушка — жменя листя;
Борошно пшеничне — 1 ст. л. (15 м);
Вершкове масло — 20 г;
Рослинне масло — 3 ст. л.;
Мелений коріандр — 1 / 2 ч. л.;
Мелений чорний перець — 1/2 ч. л.;
Сіль — від 1/2 ч. л., далі за смаком.

Томлений Язик яловичий у сметанному соусі покроковий рецепт

1. Ну, а далі все просто: Варений яловичий язик нарізаємо великими кубиками. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати дрібним кубиком. Печериці почистити від сміття щіткою (не мити!), нарізати кубиком. Листя петрушки посікти. ⠀ В сковороді на рослинному маслі окремо обсмажити до м’якості та легкого рум’янцю ріпчасту цибулю, для того щоб він став більш нежным.

2. Під час смаження можна додати 3-4 ст. л. бульйону чи води, рідина випарується, цибуля стане ніжним. Цибулю перекласти в ємність. ⠀ На цій же сковороді на рослинній олії обсмажити гриби. Спочатку вони дадуть воду, потім рідина випарується і гриби підрум’яняться. ⠀

3. У сотейнику розтопити шматок вершкового масла (на 6 з 9), всипати борошно, перемішати, щоб борошно з’єдналася з маслом. Обсмажити борошно з маслом близько хвилини, поки не з’явиться легкий горіховий аромат і кремовий колір. Влити бульйон, ретельно перемішати за допомогою віночка, щоб борошно з’єдналася з жидкостью.

4. Як бульйон закипить, додаємо весь обсяг сметани, перемішуємо, знову доводимо до кипіння. ⠀ Додаємо кубики мови, обсмажені цибулю і гриби, мускатний горіх, мелений чорний перець, сіль і добре перемішуємо. ⠀ Знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь (до 4 з 9), накриваємо кришкою, тушкуємо протягом 10-12 хвилин, періодично помешивая.

5. Якщо соус виходить дуже густим, потрібно додати ще трохи бульйону. ⠀ За хвилину до готовності додаємо рубану петрушку, виводимо баланс по смаку солі і чорного перцю, при необхідності додаємо ще. ⠀

6. Якщо ви хочете, щоб колір страви став більш апетитним, можна додати 1/2 ч. л. куркуми, або меленої солодкої паприки. Подавати відразу ж з картопляним пюре. ⠀ Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту! 👨🏻🍳

Відео рецепт 👇