Як зробити тонкі млинці на молоці з яйцями і борошном класичні смачні простий рецепт. Полуницю вже не встигаємо з’їдати🍓🤫 тому, я злегка пересипаю її сахарком і в морозилку, потім з млинцями саме те👌 особливо цей полуничний сиропчик, у нас за нього війна.
Інгредієнти
Молоко – 500 мл
Яйця – 2 шт.
Цукор – 2 ч. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Борошно – 200 р.
Крутий окріп (100°C) – 200 мл
Рослинне масло без запаху ( у мене оливкова) – 2 ст. л.
+ вершкове масло🧈 для змазування готових млинчиків
Тонкі млинці на молоці з яйцями і борошном класичні покроковий рецепт
1. В миску розбиваємо яйця. Додаємо цукор, сіль і перемішуємо вінчиком. ⠀ Підігріваємо молоко в мікрохвильовці 1 хвилину. Вливаємо тепле молоко, перемішуємо і одночасно просіваємо потрошки борошно. ⠀ Добре перемішуємо, щоб не було грудочок. ⠀
2. Вливаємо крутий окріп з чайника і замішуємо тісто. ⠀ Додаємо рослинне масло і ще раз добре перемішуємо. ⠀ Залишаємо тісто настоятися 30 хвилин (щоб набухла борошно і розійшлися грудочки – тісто стане більш однородным.
3. А можна приготувати тісто взагалі заздалегідь і залишити до того моменту, поки не зберетеся пекти млинці. ⠀ Тісто виходить досить ріденьке, тому і млинці будуть тоненькими. ⠀
4. Смажимо млинці з двох сторін, швидко і високій температурі (7+/8), не забуваючи щоразу перемішувати тісто в мисці. ⠀ Млинець на сковороді повинен покритися безліччю красивих дірочок. ⠀
5. По мірі випікання, готові млинчики змащуємо невеликим шматочком вершкового масла і відразу подаем.