Вафлі з беконом і сиром на кефірі з яйцем пашот

Як приготувати смачні Вафлі з беконом і сиром на кефірі з яйцем пашот рецепт простий. Хто ще не вміє готувати такі яйця? А вафлі хто не вміє пекти? Зараз навчу.

Інгредієнти

2 яйця С1
18 г цукру
2 г солі
140 г кефіру 3,2% або натурального йогурту без добавок
120 г борошна
5 г розпушувача
60 г бекону
40 г будь-якого твердого сиру

Вафлі з беконом і сиром на кефірі з яйцем пашот покроковий рецепт

1. Бекон обсмажити, нарізати, Сир натерти. Змішати віночком яйця з цукром, сіллю, кефіром. Всипати борошно з розпушувачем, перемішати. Всипати сир, бекон, перемішати. Випікати на добре розігрітій вафельниці, попередньо змазаній рослинною маслом.
2. 🐥ДВА СПОСОБИ ПРИГОТУВАТИ ЯЙЦЕ ПАШОТ
Спосіб, яким я користуюся найчастіше. У каструлі довести воду до кипіння, додати оцет, приблизно 1 ст л на 500 г води. Яйце акуратно розбити на ситечко і дати стекти зайвої рідини буквально 1-2 хв, як рекомендує Хестон Блюменталь. ⠀ В киплячій воді ложкою зробити воронку і акуратно вилити в неї яйце, щоб воронка як би закрутила яйце в мішечок. Яйце треба виливати як можна ближче до поверхні води, так більше шансів, що воно збереже форму. ⠀ Варити при несильному вогні 3 хв, потім дістати, при подачі присипати сіллю, меленим перцем. ⠀
3. Нарізати харчову плівку на квадрати приблизно 12-15 см, змастити пензликом рослинним маслом. ⠀ Кожен квадратик покласти в невелику мисочка, щоб кінці плівку звисали і розбити в кожен яйце, закрутити кінці якомога ближче до яйця, щоб максимально збереглася форма і зав’язати. ⠀ Опустити мішечок з яйцем в киплячу воду, варити 3 хв. ⠀ Дістати яйце, прибрати пленку.