Торт Манго Маракуйя Лайм Шоколад

Як зробити дуже смачний гарний Торт Манго Маракуйя Лайм Шоколад рецепт.

Інгредієнти

– для Бісквіта
Цукор – 220 г
Масло вершкове – 200 г
Яйця – 3 шт.
Борошно – 210 р
Розпушувач – 8 р
Сіль – щіпка
Молоко -120 г
Масло рослинне – 115 р

– для Збитого Ганаша
Вершки 1 (33%) – 180 р
Глюкозний сироп – 30 г
Шоколад Callebaut Lemon – 200 г
Вершки 2 (33%) – 200 г
листової Желатин – 4 г

– для Компоті
Манго, шматочки – 300 г
Маракуйя пюре (без кісточки) – 120 р
Крохмаль кукурудзяний – 30 р
Цукор -100 р
Пектин -1 г

Торт Манго Маракуйя Лайм Шоколад покроковий рецепт

1. Заздалегідь приготувати ганаш. Желатин замочити в холодній воді хвилин на 15 (або згідно інструкції), він повинен набрякнути. Вершки 1 підігріти з глюкозным сиропом до 60°С, розчинити в цій суміші желатин, додати розтоплений шоколад і пробити блендером. Потім дати ганашу охолонути до 40°С, додати вершки 2 і ще раз пробити блендером. Накрити харчовою плівкою в контакт і прибрати в холодильник на 10-12 годин. Перед використанням збити ганаш на середній швидкості міксера до пишноти, але не захоплюйтеся, бо його легко перевзбить.

2. Всі інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури. В чаші збити м’яке масло з цукром на середній швидкості. По одному ввести яйця, щоразу перемішуючи. Додати просіяні сухі інгредієнти, а після них – молоко і рослинне масло. Розділити тісто на 2 форми 16 см і випікати близько 35 хвилин при 170-175°С. Для складання торта кожен корж розрізати на 2, загальна їх вийде 4.

3. Цукор об’єднати з крохмалем і пектином, добре перемішати. У сотейнику підігріти пюре з маракуї з шматочками манго до 45-50°С, дощиком ввести цукрову суміш. Довести до кипіння, проварити 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Снятье плити і повністю остудити. Зазначеної кількості крему мені вистачило на прошарок, обтяжку і декор торта.