Торт медовий з ягодами з кремом простий рецепт. Цей літній торт чудово доповнить свіжа стигла малина, але й інші ягоди підійдуть, наприклад, у мене була смородина в бісквіті і полуниця з лохиною в якості начинки. Якщо віддаєте перевагу більш вологі торти, можна додати до цього рецепту просочення, але мені він подобається таким. Так чи інакше, беріть смачний мед, діставайте віночок і приступимо:
Інгредієнти
Олія рослинна – 90 р
Олію вершкове – 40 р
Цукор – 150 г
Ванільна паста – 1 ч. л.
Яйця – 3 шт.
Молоко – 100 г
Мед – 50 г
Борошно – 230 г
Розпушувач – 1 ½ ч. л.
Сіль – 1/4 ч. л.
Ягоди – 200 г
+ для начинки і прикраси за бажанням
для крему:
Сирний сир – 200 г
Мед – 30-35 р
Вершки 33% – 140 г
Торт медовий з ягодами з кремом покроковий рецепт
1. У великій мисці змішати рослинну і розтоплене вершкове масло, цукор і ваніль. На низьких обертах ввести яйця, потім молоко і мед, перемішати до однорідності. Борошно, розпушувач і сіль змішати і просіяти. Поступово ввести сухі інгредієнти в рідкі і змішати до об’єднання, не более.
2. Розлити тісто в 2 форми Ø 18 см, розподілити ягоди (якщо у вас заморожені, обваляйте їх в ложці борошна) і випікати при 180°С 30-35 хвилин. Якщо ви будете випікати в одній формі, тісто буде пропікається довше, але що найприкріше, воно буде щільним, а не воздушным.
3. Коржі повністю остудити. Для крему об’єднати холодні вершки, сир і мед і збити все на середній швидкості до пишноти. Збірка дуже простая.
4. Перший корж змащуємо кремом, посипаємо ягодами і злегка поливаємо медом, якщо хочеться додати солодощі. Накриваємо другим коржем, його зверху змащуємо кремом і прикрашаємо розсипом ягід. Приємного апетиту, літо у вашій тарілці!
Відео рецепт 👇