Як зробити Торт Медовик з вишнею і сметанним кремом простий рецепт.
Інгредієнти
(форма 16 або 18 см) ⠀
■ 150 г цукру⠀
■ 70 г меду⠀
■ 100 г вершкового масла (у мене топлене)⠀
■ 7 г соди⠀
■ 2 яйця⠀
■ 410 г борошна⠀
⠀
Вишнева начинка ⠀
■ 160 г замороженої вишні⠀
■ 60 г цукру ⠀
■ 10 г кукурудзяного крохмалю ⠀
⠀
Крем⠀
■ 700 г сметани 20%⠀
■ 100 г цукрової пудри⠀
■ 1 ст л меду⠀
Торт Медовик з вишнею і сметанним кремом покроковий рецепт
1. Цукор, мед і масло розтоплюємо, додаємо соду, перемішуємо, додаємо збиті виделкою яйця, а потім борошно. Замішуємо тісто і ділимо на рівні частини(10-12 частин). Кожну частину розкачуємо, обрізаємо краю кільцем, наколюємо виделкою і випікаємо 6 хвилин при 160′ градусах.
2. Останні кілька коржів випікаємо разом з обрізками. ⠀ ⠀ Вишню нагріваємо з цукром і крохмалем, постійно помішуючи. Доводимо до загустіння і остуджуємо. ⠀ ⠀ Для крему збиваємо сметану, мед і цукрову пудру. ⠀ ⠀
3. Збираємо торт (трохи крему залишаємо для прикраси торта), потім закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в кільці в холодильник на 4-6 годин. ⠀ ⠀
4. Обрізки тіста подрібнюємо в блендері.⠀ Готовий торт обмазуємо залишилися кремом і присипаємо крихтою. ⠀ ⠀ Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇