Торт Медовик зі сметанним кремом і смородиною простий рецепт. Всім привіт! Сьогодні даю рецепт супер легкого і простого медовика з чорною смородиною. Хто не знає, я пропрацювала шеф-кондитер більше 5 років. У мене є купа рецептів класичних десертів в різних інтерпретаціях.
Купа рецептів медоносів: з трюфелем, карамельної сметаною, різними ягідними кулі. Є рецепт, коли торт робиться майже добу 🙊, а сьогодні буде рецепт найпростішого медовика. Торт робиться буквально за 40 хвилин і без розкочування коржів. Головне, прочитайте рекомендації в кінці! Отже, готуємо!
Купа рецептів медоносів: з трюфелем, карамельної сметаною, різними ягідними кулі. Є рецепт, коли торт робиться майже добу 🙊, а сьогодні буде рецепт найпростішого медовика. Торт робиться буквально за 40 хвилин і без розкочування коржів. Головне, прочитайте рекомендації в кінці! Отже, готуємо!
Інгредієнти
Тісто:
Мед – 120 гр
Цукор – 150 гр
Вершкове масло – 150 гр
Яйця – 5 шт
Сода 1 год л
Борошно – 300 гр
⠀
Для крему:
Сметана жирна – 500 гр
Цукрова пудра – 100 гр
Ваніль
⠀
Для смородинового шару:
чорна Смородина – 300 гр
Цукор – 70 гр
Торт Медовик зі сметанним кремом і смородиною покроковий рецепт
1. Мед розтоплюємо в сотейнику, додаємо соду. Мед почне піниться. На маленькому вогні постійно помішуємо і чекаємо коли колір стане насичено – бурштиновим. Після цього додаємо масло. І даємо суміші трохи охолонути. Поки вона остигає – збиваємо яйця з цукром. Збиваємо до гарної, білої піни. Збиваємо близько 5-7 минут.
2. Додаємо в яєчну суміш карамельний мед і борошно. Перемішуємо. Противеня застеляємо пергаментом і виливаємо наше тісто. У мене вийшло 3 дека. Лопаткою рівномірно розподіляємо наше тісто, не дуже тонко, приблизно 3 мм і запікаємо при 180 приблизно 8 хвилин. Коржі готові! ⠀
3. Для крему: просто збиваємо сметану з пудрою і ваніллю. ⠀ Для смородинового шару: смородину варимо в сотейнику з цукром, без води! На повільному вогні. Смородина сама повинна дати сік. Перебиваємо все блендером і знову варимо до консистенції густого варення. ⠀
4. Збираємо торт у формі. Кожен корж мажемо по черзі крем-смородина-крем-смородина-і тд. Залишаємо в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч. Із залишків коржів робимо крихту і украшаем.