Торт морозиво з арахісом, фініками, бананами і арахісової пастою простий рецепт.
Інгредієнти
(на кільце 16 см)
⠀
🔸Для коржа 🔸
Смажений арахіс – 160 р
Фініки м’які (Каспіан) – 8-10 шт.
Какао – 2 ст. л.
Сіль – ⅛ ч. л.
⠀
🔸 Для арахісового шару 🔸
Заморожені банани – 3 шт.
Арахісова паста – 170-180 р
Сироп топінамбура – 70-80 г (або за смаком, можна набагато менше!)
Сіль – щіпка
Кориця – ½ ч. л.
Екстракт ванілі – 1 ч. л.
⠀
🔸Доп. інгредієнти для складання🔸
Карамель або згущене молоко – 50 г
Арахіс смажений (цілий або рубаний) – 50 г
Какао-боби в шоколаді подрібнені (або шоколад) – 30 г
Торт морозиво з арахісом, фініками, бананами і арахісової пастою покроковий рецепт
1. Арахіс подрібніть в блендері до дрібної крихти. Додайте фініки, какао, сіль. Візьміть кільце, прокладіть його ацетатної плівкою. Викладіть корж, відправте в морозильну камеру на стабілізацію. Банани, попередньо порізані на маленькі шматочки і заморожені, покладіть в блендер, додайте арахісову пасту, сироп, сіль, корицю, ваніль і подрібніть до стану однорідної пасты.
2. На застиглий корж викладіть половину арахісового шару, додайте трохи карамелі, смажений арахіс, какао-боби. Залийте рештою морозива, знову полити карамеллю, присипте арахісом і какао бобами, приберіть в морозильну камеру для застигання (на ніч). ⠀
3. Якщо хочеться порційного морозива: Візьміть стаканчики і чергуйте шари у тому ж порядку, як і для торта. ⠀ В цьому випадку вам не потрібна буде ацетатна плівка, т. к. як виймати морозиво з форми не доведеться!
Відео рецепт 👇