Торт Мурашник класичний радянського часу

Мурашник Це старий радянський рецепт. Такий робили в школі в радянський час ) Він простий, недорогий в приготуванні, але дуже смачний! Торт Мурашник класичний радянського часу простий рецепт. На відео я роблю подвійну порцію. Рецепт напишу для однієї порції.

Інгредієнти

Тісто:
• Борошно — 400 г
• Олія слив. або маргарин — 200г
• Цукор — 2 стіл. ложки
• Ванілін — 1 пакетик
• Сіль — щіпка
• Яйця — 2 шт.
• Розпушувач — 1 ч. ложка

Крем:
• Варена згущене молоко — 1 банка
• Масло вершкове — 50 г

Торт Мурашник класичний радянського часу покроковий рецепт

1. У борошно додати цукор, ванілін, розм’якшене вершкове масло. Розтерти руками в крихту. Далі додати сіль, яйця і замісити тісто. Поділити його на ковбаски, загорнути в харчову плівку і прибрати в морозилку на 1 годину. Дістати, натерти на тертці або пропустити через м’ясорубку і розкласти на деку рівним слоем.

2. Випікати в духовці при температурі 200 градусів 20 – 25 хвилин до хорошої рум’яності. Дати печінкою охолонути і поламати її на шматочки . Скласти їх у таз. Згущене молоко з’єднати з розм’якшеним вершковим маслом і викласти цей крем в миску з печивом. Добре перемішати до однорідності і перекласти в зручну форму.

3. Щільно утрамбувати, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 3-4 години. Потім дістати і прикрасити на свій смак. В мурашник при бажанні можна додати волоські горіхи . Можна укласти його у вигляді гірки, полити шоколадом і посипати маком (це імітація муравйов).

4. Можна зробити маленькі гірки, порційні. А можна надати форму торта. Я так і зробила, так і різати його потім простіше) Це все вже на ваш розсуд! Найголовніше, що цей рецепт простий і смачний! Готуйте відразу дві порції, як я 🤗😘 Приємного апетиту і вдалого дня!

Відео рецепт 👇