Торт Мурашник з кремом зі сметани та згущеного молока

Швидкий торт Мурашник з кремом зі сметани і згущеного молока рецепт простий.

Інгредієнти

(д16, ст. 12 вес1300 гр без декору)

Пісочна основа
150 г слив. масла
2 яйця
150 гр молока
2 ч. л. розпушувача
450 гр борошна

Крем
180 гр густої сметани
380 гр вареної згущенки

50 гр маку

Торт Мурашник з кремом зі сметани і згущеного молока покроковий рецепт

1. Пісочна основа.
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Збити яйця зі слив. маслом. Потім додати борошно, розпушувач і молоко за 1 раз. Змішати до однорідності ( не занадто довго) Покласти тісто в холодильник відпочити” на 1 годину. Потім порвати тісто руками на шматочки і викласти на деко ( у мене вийшло 3 дека. Кожен випікати 25 хв при Т 180 градусів (до золотистого кольору).
2. Крем.
Спочатку збийте варене згущене молоко – якщо цього не зробити, то при об’єднанні зі сметаною – згущене молоко залишиться шматочками ( буде складніше домогтися однорідності крему). Потім додайте сметану і збийте до однорідності.
3. Для декору – печиво (4-5 штук) і лохина(125 гр), або більш традиційно – МАК (50-60 гр) !
4. Збірка. Всипте отримані шматочки тіста і крем у велику ємність, заважайте до тих пір – поки крем не покриє всі шматочки тіста. У форму кільце – по периметру укладіть пергаментний папір або ацетатную плівку. Викладіть шматочки з кремом, не соромтеся їх утрамбовывать.
5. Дайте торту просочитися близько 8 годин. Прикрасити маком. Подавайте з любов’ю і смачним чаєм! (якщо робите тортик на замовлення – пораджу для впевненості віддавати його в ацетатної плівки обв’язаний ленточкой.