Дріжджове тісто на кефірі як пух для пирогів

Як зробити смачне Дріжджове тісто на кефірі як пух для пирогів і пиріжків в духовці рецепт простий. Продуктивного всім нам дня🤗 Без перебільшення скажу, що цей рецепт дріжджового тесту на кефірі просто універсальний👌 Підходить як для пирогів із різними начинками, так і для булочок, рогаликів, пиріжків! Тісто м’яке, пухнасте, в міру солодке і відмінно гармонує з будь-якою начинкою! Дріжджове тісто на кефірі легко замішується, швидко підходить, а головне, дуже зручне в роботі — не липне до рук, ні до робочої поверхні, пластичне і податливе. Особливо для таких людей як я, які часто готують борошняне, люблять возитися і грати з тестом, це саме те👌

Інгредієнти

Кефір 250 мл
Цукор 3-4 столові ложки
Яйце 1 штука
Щіпка солі
Вершкове масло-20 грам
Соняшникова олія 2 столові ложки
Пшеничне борошно 3-3,5 склянки
Ванілін
Дріжджі сухі 14 грам

Дріжджове тісто на кефірі як пух для пирогів покроковий рецепт

1. Розвести дріжджі в теплому кефірі, дати їм добре розійтися. В окремій мисці з’єднати всі інші інгредієнти, крім борошна. З’єднати всі і замісити м’яке тісто. Тісто на цьому етапі може злегка липнути до рук, не потрібно додавати борошна, краще полити трохи олією. Залишити під рушником, або прикривши харчовою плівкою в теплому місці, без протягів на 50-60 минут.

2. Виріб з нього швидко пропікаються при температурі 180 С від 20-30 хвилин. Стільки піклуються і пиріжки та булочки. Важливо не перетримати виріб з тіста в духовці, інакше буде сухим! Рідина в якій розводимо дріжджі повинна бути теплою. Ні в якому разі не гарячою і не холодною! Інакше дріжджі не будуть «працювати»!

3. Виходячи з опитування, яке я давно не робила, з’ясувалося що найулюбленіший вид тесту-це дріжджове у багатьох. Дійсно, хоч це і не дуже корисно і навіть, як кажуть дуже шкідливо, побалувати себе і своїх домочадців смачною і ароматною випічкою все одно хочеться🙈 Але ми завжди пам’ятаємо правило не є вироби з тіста кожен день, не переїдати, не зловживати і не їсти на ніч🤗

Відео рецепт 👇