Збита карамель повітряна

Як зробити Збиту карамель повітряну рецепт простий. За рецепт неймовірно ніжною, повітряної і шалено смачну карамелі.

Інгредієнти

Цукор 150 гр
Вершки 33% 250 гр
Масло 82,5% 30 гр
Желатин 3 гр
Вода для желатину 15 гр
Ваніль 1 ч. л.
Сіль 2-3 гр

Збита карамель повітряна покроковий рецепт

1. Замочіть в холодній воді желатин. Приготуйте суху карамель: розтопіть цукор в сотейнику з товстим дном на середньому вогні. Паралельно доведіть до кипіння вершки, вершкове масло, ваніль і соль.
2. Як тільки цукор повністю розтопився і став насиченого бурштинового кольору, тонкою цівкою влийте в карамель гарячі рідкі інгредієнти, інтенсивно помішуючи лопаткою. Доведіть карамель до однорідності поварив її на повільному вогні ще 2-3 минуты.
3. Перелийте в контейнер, додайте набряклий желатин, подрібніть блендером, накрийте плівкою в контакт і приберіть в холодильник на ніч для стабілізації. Далі збиваємо карамель, поступово вона почне світлішати і густеть.