Торт Мурашник з вареного згущеного молока і горіхів

Самий ніжний, розсипчастий, помірно солодкий – домашній Мурашник🔥 Зберігайте рецепт і радуйте своїх близьких ❤ Торт Мурашник з вареного згущеного молока і горіхів простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто:
🥚500г борошна
🥚200г холодного вершкового масла
🥚100 г сметани
🥚1 яйце ( або 2 маленьких)
🥚100г цукрової пудри ( або дрібного цукру)
🥚0,5 ч. л. соди
🥚щіпка солі

Крем:
🥚380г вареного згущеного молока (1 банку)
🥚100 г м’якого вершкового масла
🥚50-150г підсмаженого меленого волоського горіха
🥚насіння маку (або тертий шоколад)

Торт Мурашник з вареного згущеного молока і горіхів покроковий рецепт

1. Змішати борошно, цукор, соду і сіль. Додати масло і розтерти його руками з борошном. Змішати сметану з яйцем і додати до борошняної суміші. Довго не вимішувати, лише до об’єднання. Розділити тісто на 4 грудочки, приплюснути, відправити в морозилку на 1 годину. Підсмажити горіхи, остудити, смолоть.

2. Включити духовку на 180°С. Застелити деко пергаментом. Натерти тісто на крупній тертці зверху. Розподілити рівномірно. Випікати до золотистого кольору, краї будуть темніше. Також випекти тісто. Остудити, поламати на не дуже дрібні кусочки.

3. Додати мелений горіх. Масло збити міксером, додаючи по ложці згущене молоко. Змішати крем з крихтою. Руками сформувати мурашник на блюді, посипати маком, охладить.

4. Можна взяти великий салатник, вистелити його плівкою і викласти крихту, розрівняти, притиснути. Відправити в холодильник на 2 – 3 години. Потім перевернути салатник на блюдо, прибрати плівку, посипати маком. Також робляться порційні тістечка мурашник, тільки використовується бокал.