Торт Наполеон з медовим кремом і брусниным конфі

Як зробити Торт Наполеон з медовим кремом і брусниным конфі рецепт простий. Ну ви пам’ятаєте, що я б’юся з наполеонами, так?) Цей, на мій погляд, вийшов краще за всіх в моїй колекції. А коли я віддала його на дегустацію, мені сказали, що він не стільки схожий на Наполеона, скільки на меренговый рулет😳😀 «Ось це новини», – подумала я і вирішила – цей рецепт точно повинен побачити світло🌝

Інгредієнти

Для коржів (16см):

Борошно – 600-650гр.
Вершкове масло – 400гр.
Крижана вода – 150мл
Яйце – 1 велике
Сіль – щіпка
Оцет (9%) – 1 столова ложка (він потрібен для хрустскости)

Медовий крем.
Молоко – 500гр
Мед – 100 гр
Яйця – 2шт
Кукурудзяний крохмаль – 4ст. ложки
Вершки жирні 33% – 340гр.

БРУСНИЧНЕ КОНФІ
Брусниця – 300 гр
Цукор – 60 г
Кукурудзяний крохмаль – 10 гр

Торт Наполеон з медовим кремом і брусниным конфі покроковий рецепт

1. Для коржів.
Просіяти борошно на робочу поверхні або у велику миску. Вершкове масло перед приготуванням тіста попередньо добре охолодити (я прибирала в морозилку на 2 години). Порубати ножем в борошно на маленькі шматочки. Якщо зручно, можна скористатися блендером або потерти його на тертці. Перемішувати шматочки масла з борошном краще ложкою, а не рукою, щоб масло не тануло. Олійно – борошняну масу зібрати в гору, в середині зробити поглиблення. З’єднати крижану воду, яйце, оцет і сіль, збовтати виделкою і вилити цю суміш у поглиблення. Швидко замісити тісто! Потрібно тільки добитися того, щоб всі шматочки зібралися в більш-менш однорідну масу. Довго місити його зовсім не потрібно, знову ж таки, щоб не дати маслу таять.
2. Розділити тісто на 11 шматочків, викласти їх на тарілку, присипану борошном, і прибрати в холодильник на 1,5 години. По закінченні часу, коржі можна випікати. Будьте уважні, під час випікання вони зменшаться в діаметрі! Я розкачувала тісто на килимку, вирізала з нього коло діаметром 18см. Готовий корж виходив на 1,5-2 см менше. Також можна обрізати під потрібний діаметр вже готовий гарячий корж – тоді вони будуть ідеально рівні і однакові за розміром. Випікати коржі при 200° протягом 8-10 хвилин (до рум’яного кольору). Поки ви розкатуєте один корж, інші потрібно зберігати в холодильнику. Обрізки тіста можале відразу випікати разом з коржами, вони знадобляться для декора.
3. Медовий крем.
Яйця з’єднати з крохмалем і перетерти до однорідності за допомогою віночка. Молоко нагріти до гарячого стану, додати до нього мед, розчинити. Влити тонкою цівкою молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи. Повернути суміш на плиту і на середньому вогні уварити до консистенції сметани, зняти з вогню, накрити харчовою плівкою і повністю остудити. Вершки збити до м’яких піків, з’єднати їх з заварний основой.
4. БРУСНИЧНЕ КОНФ.
Брусницю з’єднати з цукром, на невеликому вогні довести суміш до кипіння і тушкувати під кришкою кілька хвилин. Розвести крохмаль в 2 столових ложках води і вилити в киплячу ягідну массу.

5. Після того, як суміш загусне, зняти з вогню і накрити харчовою плівкою в контакт. Повністю остудити перед складанням торта. Зібрати торт за принципом корж – крем – конфі – корж, обернути харчовою плівкою і поставити в холодильник на добу або навіть трохи більше. Зверху можна поставити невеликий привантажувач у вигляді тарілочки або блюдца.