Усім любителям м’якого наполеона присвячується 👌 Як зробити найсмачніший Торт «Наполеон» з рубленого листкового тесту з заварним кремом рецепт простий.
Інгредієнти
РУБАНЕ ЛИСТКОВЕ ТІСТО:
борошно пшеничне – 650 гр
холодне вершкове масло – 400 гр
щіпка солі
яйця холодні – 2 шт
вода крижана – 150 мл
горілка – 3 ст. л
оцет 9%- 1 ст. л
КРЕМ:
жовтки – 10 шт або 4 цілих яйця (але на жовтках смачніше)
цукор – 350 гр
борошно пшеничне – 110 гр
молоко – 1 літр
стручок ванілі або пакетик ванільного цукру з зернами ванілі
‼️ не використовуйте кристалічний ванілін, краще тоді взагалі нічого не кладіть.
вершкове масло – 200 гр
Торт «Наполеон» з рубленого листкового тіста з заварним кремом покроковий рецепт
1. РУБАНЕ ЛИСТКОВЕ ТІСТО:
Масло наріжте кубиками, додайте борошно і сіль, розітріть в крихту. Можна руками, можна в планетарному міксері з насадкою лопатка. З’єднайте яйця, воду, горілку, оцет, влийте в борошняну суміш і швидко замісіть тісто. Розділіть тісто на 10 частин і приберіть в холодильник. Поки тісто в холодильнику приступайте до приготування крема.
Масло наріжте кубиками, додайте борошно і сіль, розітріть в крихту. Можна руками, можна в планетарному міксері з насадкою лопатка. З’єднайте яйця, воду, горілку, оцет, влийте в борошняну суміш і швидко замісіть тісто. Розділіть тісто на 10 частин і приберіть в холодильник. Поки тісто в холодильнику приступайте до приготування крема.
2. КРЕМ:
Жовтки, цукор, борошно і ваніль з’єднайте, поступово вливайте молоко і розмішуйте. Поставте на плиту і на невеликому вогні приготуйте заварний крем. У гарячий крем додайте масло і розмішайте до повного розчинення і об’єднання. Відставте в сторону і починайте випікати коржі. Кульку тіста розкачати тонко, при необхідності, подпыляйте стіл борошном, перенесіть на деко і обріжте краю кільцем або з допомогою тарілки і ножа, діаметр 24 см.
Жовтки, цукор, борошно і ваніль з’єднайте, поступово вливайте молоко і розмішуйте. Поставте на плиту і на невеликому вогні приготуйте заварний крем. У гарячий крем додайте масло і розмішайте до повного розчинення і об’єднання. Відставте в сторону і починайте випікати коржі. Кульку тіста розкачати тонко, при необхідності, подпыляйте стіл борошном, перенесіть на деко і обріжте краю кільцем або з допомогою тарілки і ножа, діаметр 24 см.
3. Наколіть виделкою і відправте в розігріту до 240С духовку на 5-6 хвилин. До золотистого кольору Таким чином спечіть всі коржі. До цього часу крем трохи охолоне, але буде ще гарячим, збирайте торт з гарячим кремом.
4. Завдяки цьому, торт стане м’яким і просоченим швидше. Ви ж, напевно, чули, що багато люблять наполеон через кілька днів, а може і самі так любите? Цей наполеон стане м’яким за ніч. Це найпростіший рецепт наполеона і найвдаліший. Пробуйте і вам теж понравится.