Полуничний торт пп з кремом з рікотти

Полуничний торт пп з кремом з рікотти простий рецепт.

Інгредієнти

Бісквіт:
6 яєць (категорії с0)
Борошно – 165гр
Сахзам – 15г
Щіпка солі
Ванілін на кінчику ножа

конфітюр Полуничний:
Заморожена полуниця – 350гр
Кукурудзяний крохмаль – 25гр
Сахзам – 8-10г
Трохи води

Крем:
Рікотта – 400гр
Вершковий сир – 100гр
Сахзам – 10-13гр

Для просочення я використовувала молоко (можна взяти пакетований ягідний сік)

Полуничний торт пп з кремом з рікотти покроковий рецепт

1. Включаємо духовку нагріватися до 170 градусів за 30-40 хвилин до використання. Роз’ємне кільце (діаметром 16см) я застелила фольгою і поставила на деко. Бісквіт: Борошно, сахзам і ванілін змішуємо в окремій ємності, відкладаємо в сторону. Яйця ділимо на білки і желтки.

2. Жовтки трохи перемішуємо. Білки з дрібкою солі в сухому посуді збиваємо до міцних піків, поступово збільшуючи швидкість міксера. Вливаємо жовтки в білки, силіконової лопаткою перемішуємо. Відстрочені сухі інгредієнти невеликими порціями через сито всипаємо, акуратно перемішуючи ! Виливаємо тісто у форму, перші 30 хвилин духовку не відкриваємо !
3. Далі, кожні 10 хвилин перевіряємо готовність шпажкою. Даємо охолонути прочиненими духовці. Виймаємо бісквіт з форми, залишаємо на решітці до повного охолодження (можна покласти на рушник). Загортаємо в харчову плівку, прибираємо в холодильник на ночь.

4. Конфітюр: Полуницю з сахзамом трохи проварити в сотейнику. Крохмаль ретельно змішати з водою, влити в полуницю, пробити все блендером і варити до загустіння. Дати трохи охолонути, накрити плівкою, поставити в холодильник на ніч. Крем: Всі інгредієнти збити, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ночь.
5. Збірка торта: У бісквіта зрізаємо шапочку і розрізаємо на 4 коржі. Для зручності крем і конфітюр перекладаємо в кондитерський мішок. Кладемо корж, просочуємо, змащуємо кремом, робимо бортики, викладаємо в середину конфітюр, зверху знову крем, накриваємо коржем і повторюємо все ті ж действия.

6. Останній корж просочуємо і німого змащуємо зверху кремом. Прибираємо в холодильник мінімум на 3-4 години. Дістаємо торт, вирівнюємо кремом і залишаємо в холодильнику на ночь.