Торт пісочний на сковороді зі сметанним кремом без духовки швидкий простий рецепт. Ділюся рецептом оригінального торта і показую, як приготувати його на сковорідці. Сьогодні я поділюся з вами оригінальним рецептом торта, для приготування якого не потрібна духовка. Робиться такий торт з піщаної крихти, і приготувати її можна на сковорідці. Давайте починати. Покроковий рецепт, як приготувати пісочний торт на сковороді.
Інгредієнти
Крем
• Сметана 525 р
• Цукор 195 р
• Яйця 3 шт.
• Крохмаль 60 р
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
Крихта
• Борошно 405 р
• Вершкове масло 225 р
• Цукор 105 г
Торт пісочний на сковороді зі сметанним кремом без духовки покроковий рецепт
1. Крем.
Для початку роблю крем. У сотейник відправляю сметану, цукор, крохмаль, розбиваю яйця, додаю ванільний екстракт і ставлю на вогонь. Нагріваю при постійному помішуванні віночком і уварюю до загустіння. Перекладаю крем в окрему ємність, даю трохи охолонути, накриваю харчовою плівкою в контакт і відправляю в холодильник.
Для початку роблю крем. У сотейник відправляю сметану, цукор, крохмаль, розбиваю яйця, додаю ванільний екстракт і ставлю на вогонь. Нагріваю при постійному помішуванні віночком і уварюю до загустіння. Перекладаю крем в окрему ємність, даю трохи охолонути, накриваю харчовою плівкою в контакт і відправляю в холодильник.
2. Крихта.
В глибоку чашу насипаю борошно. Туди ж натираю тверде вершкове масло з морозилки. Додаю цукор і перетираю масу в крихту. Ставлю сковорідку на середній вогонь, викладаю на неї кілька ложок крихти і обсмажую до золотистого кольору. Повторюю процес з іншою крошкой.
В глибоку чашу насипаю борошно. Туди ж натираю тверде вершкове масло з морозилки. Додаю цукор і перетираю масу в крихту. Ставлю сковорідку на середній вогонь, викладаю на неї кілька ложок крихти і обсмажую до золотистого кольору. Повторюю процес з іншою крошкой.
3. Збірка.
Для складання можна використовувати розсувні форму для випічки або кулінарне кільце (я взяв кільце діаметром 18 см і підкладку для торта в якості дна). Дно форми покриваю крихтою. Наповнюю кондитерський мішок кремом і викладаю шар крему поверх крихти, потім знову посипаю крошкой.
Для складання можна використовувати розсувні форму для випічки або кулінарне кільце (я взяв кільце діаметром 18 см і підкладку для торта в якості дна). Дно форми покриваю крихтою. Наповнюю кондитерський мішок кремом і викладаю шар крему поверх крихти, потім знову посипаю крошкой.
4. Повторюю так до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. У мене вийшло 5 шарів крему і 6 шарів крихти. Втрамбовую останній шар, накриваю торт харчовою плівкою, зверху кладу підкладку для торта. Прибираю в холодильник на 3 години (а краще на ніч). Сподобався рецепт? Діліться у комментариях.