паску на вершках від Олександра Селезньова

паска на вершках від Олександра Селезньова простий рецепт. 7 років я печу паску за цим рецептом і змінювати йому не збираюся 😁 він ідеальний ❤️⠀Взагалі як виявилося паска печеться дуже просто, я завжди думала це набагато складніше) ви самі печете?

Інгредієнти

Мука 680гр
Молоко 100мл
Цукор 180г
Дріжджі живі 50гр
Яйця 5шт
Вершки 22% 200мл
Коньяк 100мл
Сіль 1/2чл
Цукати 200гр
Родзинки 200гр

паску на вершках від Олександра Селезньова покроковий рецепт

1. Робимо опару – дріжджі розім’яти, додати 1ст л цукру і 100 мл теплого молока. Добре перемішати і додати 2ст л борошна, перемішати і залишити хвилин на 10-15 до освіти шапочки.
2. Просіяти 640гр борошна, додати сіль і перемішати. Яйця збити з цукром до пишності і розчинення цукру. У борошно додати яйця з цукром, опару і перемішати. Додати вершки і добре вимісити тісто. ⠀
3. Тісто залишити на 1 годину, воно повинно збільшиться вдвічі. ⠀ З сухофруктів злити рідину і додати в тісто, перемішати. ⠀
4. Тісто розкласти у форми, заповнюючи на 1/2 і залишити в формах на годину. ⠀ Духовку розігріти до 180, випікати паски 35-60 минут.