Торт Шоколадний Трюфель в домашніх умовах

Торт Шоколадний Трюфель в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

(Для форми 16 див.)

Для коржів:
(всі продукти кімн. температури)
🔸Кефір або пахта – 180 мл
🔸Рослинне масло – 180 мл
🔸Яйця – 3 шт.
🔸Цукор – 150 гр.
🔸Кава розчинна – 3 гр.
🔸Окріп – 23 мл
🔸Гіркий шоколад 60-70% – 135 гр.
🔸Борошно – 165 гр.
🔸Какао – 45 гр.
🔸Сода – 8 гр.
🔸Розпушувач – 6 гр.
🔸Сіль – 1/4 ч. л.

Крем:
🔸Шоколад гіркий 70% і молочний (50/50) – 180 гр.
🔸Вершки 33% – 180 мл.

Торт Шоколадний Трюфель в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Бісквіт: Шоколад розтопити і остудити при кімнатній температурі. У мисці змішати борошно, какао, цукор,розпушувач, соду і сіль. У чаші міксера з’єднуємо яйця, масло і кефір, перемішуємо до однорідності. Додаємо розтоплений шоколад, перемішуємо. Розчиняємо кави в окропі, додаємо в шоколадну масу, збиваємо на низьких оборотах.

2. Додаємо борошняну суміш і вимішуємо тісто до однорідності. Перелити у форму, розрівнюємо і випікаємо при 160-180 гр. близько години до сухої зубочистки. Повністю охолодити. Крем: Розтоплюємо шоколад, доводимо вершки до кипіння і виливаємо в них шоколад, перемішуємо вінчиком до отримання густого крему, охолодити при кімнатній температуре.
3. Збірка: Збираємо торт в кільці. Викладаємо корж, потім ,третина крему, знову корж-крем-корж-крем. Прибираємо в холодильник мінімум на 3 години. Якщо хочете, щоб торт був більш ніжним, просочити коржі будь-яким сиропом або солодким, міцною кавою. Для обмазки використовувати будь-який крем, який вам подобається, у мене це крем-чіз на молочному шоколаде.

4. Збиваємо 90 гр. вершкового масла з цукровою пудрою(45 гр.), до посветления, додаємо 130 гр, холодного кисломолочного сиру, збиваємо і додаємо розтоплений, остуджений молочний або гіркий шоколад (50 гр), перемішуємо до однородности.

Відео рецепт 👇