Тришаровий гарбузово-кавовий кекс

Як смачно зробити Тришаровий гарбузово-кавовий кекс простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Однозначно, мій вибір в сезоні «осінь Випічка-22».
Пройдемося по кексоидному маніфесту: – Об’єднуюча ідея – затишок, ніжність і тепло, якого так бракує в це холодну пору року. – Основний шар точно потрапить в настрій, такою має бути осінь на смак. – Кавова прошарок ставить проміжну точку за рахунок терпкого і шоколадного смаку, відкриваючи дорогу для глазурі. – А глазур ставить фінальну крапку ромовим ароматом і ніжним шоколадом з вершками.
Кількість інгредієнтів і кроків може відштовхнути потенційного пекаря, але дорогу подужає той, хто йде. Все не так складно, як здається, просто дехто розписався і зробив дуже докладну інструкцію. Весь процес – від змішування до пози Хатіко – зайняв 30-40 хв. А якщо при цьому не дивитися серіал, і того менше.

Інгредієнти

Для кексу 20-22 см
– 280 г борошна
– 200 г цукру
– 140 г гарбузового пюре
– 80 мл рослинного масла, ми взяли кокосове
– 4 яйця
– 2 ч. л. розпушувача
– 1 ч. л. соди
– 1 ч. л. кориці
– по 1/4 ч. л. меленого запашного перцю, імбиру, мускатного горіха і гвоздики
– крапля ванільного екстракту
– щіпка солі

Для кавової начинки
– 50 р цукру
– 1 ст. л. розчинної кави або 40 мл міцної кави
– 1/2 ч. л. кориці
– 1 ч. л. какао

Для глазурі
– 120 мл вершків
– 80 г темного шоколаду
– 2 ст. л. рому
– 1 ст. л. розчинної кави або 40 мл міцної кави
– крапля ванільного екстракту

Тришаровий гарбузово-кавовий кекс покроковий рецепт

1. Змішайте все для кавової начинці в мисці. Для основного тіста змішайте борошно, розпушувач, харчову соду, сіль і спеції. В окремій мисці з’єднайте гарбузове пюре, яйця, масло, цукор і ванільний екстракт. Порційно додайте сухі інгредієнти, кожен раз добре перемешивая.

2. У тесту повинна бути консистенція густої сметани. 1/3 тіста змішайте з кавовою начинкою. Змастіть форму маслом, влийте 1/2 основного тесту, потім додайте кавове і знову основное.
3. Відправте в духовку, розігріту до 180 гр, на 1 година 30 хв. Готовність перевіряйте методом зубочистки. Вийміть, охолодіть, вийміть з форми, накрийте рушником і дайте повністю остывать.

4. Для глазурі складіть в миску всі інгредієнти, крім вершків. Влийте майже киплячі вершки і швидко змішайте віночком. Глазируйте кекс.