Ціла курка в духовці на солі

Як смачно зробити Ціла курка в духовці на солі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Нещодавно побачила нереальний рецепт і вирішила повторити! Вийшло дуууже соковито, ділюся з вами

Інгредієнти

Тушка курки
Вершкове масло – 150 г
Сіль – 1 ч. л.
Італійські трави – 1 ч. л.
Розмарин – 1 ч. л.
Копчена паприка – 2 ч. л.
Перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
Часник – 4+4 зубчики
Апельсин – 1/2 шт.
Лук-шалот – 1 шт.
Розмарин – 2 гілочки
Сіль велика – 500 г

Ціла курка в духовці на солі покроковий рецепт

1. До вершкового масла додати сіль, італійські трави, розмарин, чорний перець і копчену паприку. Видавити 4 зубчики свіжого часнику і змішати до объединения.

2. Тушку курки обмазати олією зі спеціями. У форму для запікання насипати шар крупної солі, щоб вона покривала дно форми, зверху викласти курицу.

3. Всередину курки покласти половину апельсина, цибуля, кілька зубчиків часнику і пару гілочок розмарину. Ніжки курки зв’язок між собою. Випікати при 190 градусах 1.5 години до готовності. Соковита курка готова! А ви пробували запікати курочку на солі?

Відео рецепт 👇