Ціла курка з гарбузом в духовці

Як смачно зробити Ціла курка з гарбузом в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Красиво запекти цілу курочку не тільки ефектно, але ще й економічно. Неважливо, свято це чи простий вечерю з дітьми, головне – красиво! А як впровадити гарбуз в дитячий раціон, у мене не питайте, мої діти всеїдні і, якщо мама сказала гарбуз, значить гарбуз. Запечена таким чином гарбуз, до речі кажучи, має дуже класну текстуру, смак і вапще, просочена соком курочки, гарбуз стає прекрасною…повірте!

Інгредієнти

▪️невелика (чи велика) курочка
▪️2-3 головки часнику
▪️8-10 середніх плода картоплі
▪️1/4 гарбуза
▪️гілка винограду
▪️половинка лимона
▪️сіль/приправа для курки/перець
▪️розмарин/чебрець
▪️масло рослинне (у мене оливкова)

Ціла курка з гарбузом в духовці покроковий рецепт

1. Курку дістати з холодильника і потримати на столі не менше двох годин. Це для того, щоб вона зігрілася і скоринка на ній запеклася рівномірно. Це важливо для зовнішньої краси. Для краси внутрішньої цыпу треба натерти сумішшю солі, перцю, улюблених пряностей.

2. Пару гілочок розмарину покласти всередину, туди ж виноград і половину лимона. Зв’язати цыпе ніжки. Картоплю очистити і підварити, зовсім не довго 5-8 хвилин після закипання. Гарбуз порізати довільно, у мене великими дольками.

3. Викласти овочі на деко, посолити, полити олією, додати розмарин і чебрець, перемішати. Зверху на овочі викласти цыпу і розрізаний поперек часник. Запікати при 200С приблизно 60-80 хвилин. Пам’ятайте на 1 кг курки 50 хвилин запікання. Подавати як є