Пастуший пиріг з бараниною

Як смачно зробити Пастуший пиріг з бараниною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мені здається, це блюдо чудово підходить для новорічного столу

Інгредієнти

олія 20 мл
Лук 1 шт.
Часник 2 зубчики
Баранячий фарш 600 г
Протерті помідори 200 мл
Заморожений горошок 100 г
Сіль
Спеції за смаком, у мене зіра 1/2 ч. л.
Картопля 4 шт.
Вершкове масло 50 г
Вершки 30% 50 мл
Вустерський соус (можна соєвий) 10 мл

Пастуший пиріг з бараниною покроковий рецепт

1. У сковороді розігріти рослинне масло, обсмажити в ньому дрібно нарізані цибулю і часник. Покласти фарш, обсмажувати 5 хвилин, перемішуючи. Посолити, влити протерті помідори, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 30 минут.

2. Картоплю очистити і відварити до готовності в солоній воді. У готову картоплю додати вершкове масло, вершки, сіль за смаком і пюрировать до однорідної консистенції. Готове м’ясо перекласти у форму для запекания.

3. Посипати попередньо розмороженим зеленим горошком. Зверху рівномірно розподілити картопляне пюре. Збризнути його вустерским соусом. Запікати 30 хвилин при температурі 200°.

Відео рецепт 👇