Як приготувати смачні Цукати з кавунових кірок найпростіший рецепт в домашніх умовах на зиму.
Інгредієнти
1000 р кавунові кірки
500-650 г цукор(хто як любить солодощі)
1 шт апельсин
2 шт лимон
Бадьян, кориця, кардамон і тп прянощі за бажанням і смаком
Цукати з кавунових кірок найпростіші в домашніх умовах покроковий рецепт
1. З кавунових кірок зрізати зелену частину. Дрібно порізати кірки максимум 1х1см, краще дрібніше. Щоб краще розподілилися по куличам або панетонне, коли їх додавати будете. Промити. Залити холодною водою і залишити на ніч. Далі воду злити. З лимонів зняти цедру і вичавити сік. Сік і цедру додати до коркам.
2. Засипати цукор. Додати прянощі. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 5-10 хвилин. Далі дати охолонути(1-1,5 години) і проварити так само 5-10 хвилин. Повторити проварку до того моменту, поки сироп не вбереться в цукати майже повністю. Але можна і залишити частину сиропу. У такому випадку це буде варення з корок.
3. Якщо любите сухі цукати, які можна їсти цукерки, то і різати їх варто більший і як сироп вбрався – викласти на деко і дати висохнути пару днів при кімнатній температурі. Цукати можна залишити однією масою і зберігати в контейнері або банку при кімнатній температурі. Зберігайте рецепт і печіть для задоволення!