Цукрова глазур без шоколаду

Цукрова глазур без шоколаду простий рецепт. Останнім часом я все частіше віддаю перевагу нейтральній глазурі, ніж глазурям на вершках або шоколаді зі згущеним молоком. Безсумнівним плюсом такої глазурі є практично нейтральний смак і менший рівень солодощі.
Крім цього мені подобається те, як вона виглядає в декорі, надаючи необхідний блиск виробу, але при цьому залишаючи його природний колір. Це дуже добре працює з фруктовими і ванільними мусами. При необхідності її можна підфарбувати, як наприклад, це зробив я в останньому десерті, надавши їй зелений відтінок.

Найчастіше нейтральна глазур готується з використанням пектину, але є варіант її приготування і на желатині. Саме таким варіантом я хочу сьогодні поділитися з вами. Для багатьох ця глазур здасться навіть зручніше, оскільки принцип роботи з нею схожий з базової глазур’ю.
Її робоча температура лежить в діапазоні 30 градусів і вона схоплюється на десерт не так швидко, як нейтральна глазур на пектині. Тому читайте рецепт нижче, зберігайте і, звичайно ж, застосовуйте в своїх десертах. 😉

Інгредієнти

• вода – 52 р
• цукор – 135 р
• сироп глюкози – 90 р
• желатин порошковий (220 bloom) – 6 г

Цукрова глазур без шоколаду покроковий рецепт

1. Воду з цукром і глюкозою зібрати в сотейнику. Довести до кипения.
2. Розпустити в сиропі замочений желатин. Прибрати глазур в холодильник на 10-12 часов.
3. Перед використанням злегка підігріти і пробити акуратно блендером, щоб не ввести бульбашки воздуха.