Цукрові плюшки як в дитинстві у бабусі простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
на 8-10 булочок:
15 г сухих дріжджів або 45 г свіжих
70 г цукру
250 г молока
600-700 г борошна
2 яйця
100 г рослинного масла без запаху
1/2 ч. л. солі
Ванільний цукор або ванілін за смаком
Для начинки:
100 г цукру
50 г розтопленого вершкового масла
Цукрові плюшки як в дитинстві у бабусі покроковий рецепт
1. В чаші змішати трохи тепле молоко з цукром і дріжджами. Дати постояти 5 хвилин, Додати туди яйця, рослинне масло, сіль, ванільний цукор, перемішати. Додати борошно. У мене пішло рівно 600 м, але якщо вам не вистачить і тісто буде липким, то можете додати еще.
2. Тут все залежить від муки і кількості білка в ній. Замісити тісто руками або міксером з насадкою гак. Тісто має бути м’яким і легко відходити від рук. Накриваємо чашу з тестом мокрим рушником або плівкою і прибираємо в тепле місце на 1-1,5 години для подъема.
3. Коли тісто піднялося, його треба знову обім’яти і поділити на 8-10 частин. Розкачуємо кожен шматочок товщиною 5-10 мм, змащуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо цукром. Потім згортаємо в рулет, складаємо навпіл і защепляем кончик.
4. Далі ріжемо навпіл, але не до кінця, а залишаючи місце защипи не порізаним 1-2 див. Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, розгортаючи надріз сердечком. Кінчик сердечка притискаємо пальцами.
5. Плюшки залишити на расстойку в тепле місце на 20-30 хвилин. Навіщо з допомогою пензлика змастити булочки яйцем або розтопленим маслом. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин до рум’яного цвета.
Відео рецепт 👇