Тістечка із заварного тіста з кремом з маскарпоне і вершків

Як зробити Тістечка із заварного тіста з кремом з маскарпоне і вершків рецепт простий в духовці. Легкі, повітряні, ніжні, запаморочливі… про ці тістечка можна писати нескінченні епітети! І варіацій їх приготування так само багато: з кракелином, горішками, різноманітними кремами, зі свіжими ягодами, шоколадом, карамеллю всередині. Кожен раз можна експериментувати.

Інгредієнти

Заварне тісто
90 гр. води
50 гр. молока
60 гр. вершкового масла
1/4 ч. л. солі
80 гр. борошна
2 великих яйця (3 маленьких)

Крем:
250 гр. Маскарпоне
200 гр. вершків 33-35%
45 гр. цукрової пудри

Тістечка із заварного тіста з кремом з маскарпоне і вершків покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 180 гр. Змішати в сотейнику молоко, воду, вершкове масло і сіль. Довести суміш до кипіння і повного розчинення масла. Зменшити вогонь до мінімального, додати борошно, швидко перемішати масу до однорідності, поки вона в результаті не збереться в кулю. Перекласти тісто в чистий посуд і перемішувати міксером до охолодження тесту (хвилин 5). Далі додати по черзі яйця, кожен раз дуже ретельно перемішуючи. І тут самий головний момент.
2. Тісто не повинно бути дуже щільним або дуже рідким, воно повинно повільно стікати з віночків міксера, якщо їх підняти. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою (або просто відрізаємо кінчик, залишаючи отвір ~1,5 см в діаметрі, в крайньому випадку, можна і ложкою тісто класти).
3. Відсаджуємо маленькими порціями на деко, застелене пергаментом ( всього має бути 12-14 штук), я ще посипала зверху дробленными горішками. Відправляємо в розігріту духовку випікатися на 25-30 хв. Дуже важливо не відкривати дверцята в процесі випікання! Готові тістечка повинні бути золотистого цвета.
4. Для крему необхідно збити вершковий сир маскарпоне з вершками і цукровою пудрою до щільного стану, перекласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою (або скористатися ложкою). Акуратно відрізати у тістечок зверху шапочки приблизно на 1/3, наповнити кремом, прикрити верхівкою, її можна трохи прикрасити кремом і ягодами, або просто посипати цукровою пудрою. Ягоди так само можна покласти всередину, разом з кремом.

Відео рецепт 👇