Цветаевский пиріг з яблуками в сметанною заливці в духовці

Цветаевский пиріг з яблуками в сметанною заливці класичний в духовці простий рецепт. Цветаевский пиріг – це не просто випічка, це насолода і готується він дуже просто. Досі багато суперечок про походження назви Цветаевского пирога. Мені подобається така версія.
«Випічка зі сметаною» – саме таку назву, рецепт і тонкощі приготування сімейство Цвєтаєвих отримало від помічниці по господарству лекаря Добротворского.
Фруктовий пиріг полюбився Цвєтаєвих і друзям сім’ї, вхожих у гостинний московський будинок на Патріарших. Цвєтаєви щедро ділилися з усіма бажаючими премудростями приготування, в результаті пиріг стали величати «Цветаевским яблучним пирогом».

Інгредієнти

Тісто:
100гр – вершкового масла
70гр – сметани
20гр – цукру
2г солі
190гр – борошна
3г – розпушувача

Начинка:
4-5 невеликих яблук
1/3 ч. л. – кориці
сік 🍋
200гр – сметани
120гр – цукру
1 яйце
30гр – борошна пшеничного
1ч.л. – ванільного екстракту
1/3 ч. л. – порошку кориці

Цветаевский пиріг з яблуками в сметанною заливці в духовці покроковий рецепт

1. Розтоплюємо і охолоджуємо вершкове масло, Сметану поєднуємо з сіллю, цукром, вершковим маслом; Борошно домішуємо з розпушувачем і з’єднуємо з іншими ингредиентами.

2. Отримане тісто прибираємо в холодильник на 30 хвилин; Яблука чистимо і відокремлюємо від насіннєвої коробки, ріжемо тонкими часточками, збризкуємо лимоном; Готуємо заливку; яйце змішуємо з цукром, сметаною і ванільним екстрактом;

3. розкачуємо Тісто в тонкий пласт близько 5 мм, викладаємо в роз’ємну форму d-20см, викладаємо яблука, заливаємо заливкою, присипаємо корицею; Випікаємо при 170С близько 50 минут.

Відео рецепт 👇