Як смачно зробити Турецька піца лахмаджун простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Як ви вже зрозуміли, я дуже люблю східну кухню, різну. Лахмаджун – одне з найулюбленіших страв у моїй родині.
Інгредієнти
Тісто:⠀
✅Молоко – 250 мл
✅Вода – 250 мл
✅Дріжджі – 1 пачка (7 гр)
✅Цукор – 1. ст л
✅Сіль – 1 чайна ложка
✅Борошно 700 гр
✅Масло рослинне-100 мл
⠀
Начинка:
✅М’ясо яловичини або баранини – 700 гр
✅цибуля – 1-2 шт.
✅помідор – 1 шт.
✅петрушка – 0,5 пучка
✅рослинна олія 50 мл
✅перець болгарський – 1 шт.
✅перець чорний – 1. Ч л
✅червоний мелений -1 год л
Турецька піца лахмаджун покроковий рецепт
1. Для початку робимо опару: У мисці змішуємо молоко, воду, цукор, дріжджі. Залишаємо до поява бульбашок !!! Потім додаємо сіль, масло і борошно і замішуємо тісто. Залишаємо щоб тісто підійшло. Робимо начинку.
2. До фаршу додаємо цибулю пропустила через тертку також помідори без шкірки через тертку масло, дрібно нарізану петрушку, сіль -перець за смаком і в кінці болгарський перець! Із підійшов тіста робимо колобочкі і знову даємо їм піднятися. У мене вийшло 10 штук. Потім кожен колобок тонко раскатываем.
3. Форма повинна бути круглою, і тонко намазуємо фарш… і тонко намазуємо фарш. Випікаємо на сильному вогні, при 220-240 гр. 5-8 хвилин. Готові складаємо один на одного. Подаємо з помідорами, лимоном і петрушкою. Кожну корж поливаємо лимонним соком, рвемо листочки петрушки (ін. зелень не годиться) і викладаємо скибочки помідор. Звертаємо рулетикои і їмо. Дуже вкусно.
Відео рецепт 👇