Як зробити Турецький імам баялды з баклажанів рецепт простий. Не дарма за переказами від цієї страви падають Імами. Хоча там заплутана історія, як і всі легенди про смачних стравах . То він від смаку впав, то від кількості масла, то від того, що воно (олія) скінчилося. Але в будь-якому випадку це дуже, дуже смачно!
Імам баялды – блюдо турецької, балканської, вірменської та інших кухонь – готується з баклажанів, перцю , помідорів з цибулею і часником. Цілком собі східне поєднання і начебто нічого особливого. Але ось навіть мої старші діти, які не їдять баклажани, це страву їли із задоволенням. Скажу відразу, що готувала вірменський варіант цієї страви, де баклажани використовуються не цілком, а нарізати скибочками. Загалом, зберігайте рецепт і готуйте, готуйте обов’язково!
Імам баялды – блюдо турецької, балканської, вірменської та інших кухонь – готується з баклажанів, перцю , помідорів з цибулею і часником. Цілком собі східне поєднання і начебто нічого особливого. Але ось навіть мої старші діти, які не їдять баклажани, це страву їли із задоволенням. Скажу відразу, що готувала вірменський варіант цієї страви, де баклажани використовуються не цілком, а нарізати скибочками. Загалом, зберігайте рецепт і готуйте, готуйте обов’язково!
Інгредієнти
На 1 кг баклажан 0,5 кг. перцю 0,5 кг помідорів, 2 середніх цибулини, 3 зубчики часнику , 1 пучок кінзи.
Турецький імам баялды з баклажанів покроковий рецепт
1. Баклажани очистити від шкірки , нарізати за уздовж скибочками завтовшки не більше 1 см, краще менше, присипати сіллю і залишити на 20 хвилин. Обсушити рушником і обсмажити на олії до легкого рум’янцю. Перці почистити, розрізати навпіл і запекти до підпалин. Скласти в пакет і залишити на 10-15 минут.
2. Потім зняти шкірку. З помідорів зняти шкірку. На сковороді обсмажити цибулю нарізану півкільцями , додати нарізані помідори, злегка посолити і поперчити. Готувати близько 20 хвилин, випарівая жидкость.
3. На сервірувальне блюдо викласти шар баклажанів, перців, потім прмидорного соусу. Присипати рубаною кінзою з часником. Повторити, поки не закінчаться овочі. Подавати в теплому або холодному вигляді. Насолоджуватися!