Турецький пилав рис з вермішеллю

Як зробити смачний Турецький пилав рис з вермішеллю рецепт простий і швидкий на сковороді. Коли, як не в неділю, порадувати своїх близьких чимось смачним і корисним 🥰 Пилав — східний гарнір, який з легкістю стає самостійною стравою. Смакота! Яку я завжди беру на пікнік або в похід. Мої діти і друзів обожнюють і завжди просять добавки😅

Інгредієнти

400-500 гр. рису
1/2-3/4 склянки вермішелі
1-2 зубчики часнику
1-2 см кореня імбиру
~100 гр. соєвого соусу
50-70 гр. топленого масла
~600 гр. окропу

Турецький пилав рис з вермішеллю покроковий рецепт

1. Рис промити і залити водою на 1-8 годин. Часник і імбир промити і подрібнити. Масло розжарити, обсмажити часник і імбир 5-10 сек. Потім додати суху вермішель обсмажити до коричневого цвета.

2. Рис промити, злити воду і додати в вермішель. Обсмажувати до розсипчастості і виду, ніби рис просочений маслом. Постійно помішувати. Влити соєвий соус і окріп на 1 см вище риса.

3. Закрити щільно кришкою і залишити на повільному вогні 10-12 хв. Перемішати і перевірити на готовність. При необхідності влити воду і додати 3-5 хв. времени.

Відео рецепт 👇