Тушкована курка з фруктами, часником і вином на сковороді

Тушкована курка з фруктами, часником і вином на сковороді простий рецепт. КУРКА з нектаринами 🍗 готувала я тут якось це блюдо на зйомках і так мені воно сподобалося, що приготувала і для сім’ї. Замість нектаринів сміливо можна брати персики, яблука, сливи. Головне, фрукти повинні бути щільні, щоб не розвалилися і зберегли форму. Замість курячих гомілок можуть бути будь-які курячі частини, втім, свинина теж відмінно підходить.

Інгредієнти

Курячі гомілки 1 кг🍗
Вершкове масло 20 г🧈
Паприка 1 ч. л.
Паличка кориці
Зірочка бадьяна
Біле сухе вино-50 мл 🍷
Сіль за смаком 🧂
Часник 5-6 зубчиків 🧄
Вода 150 мл
Нектарини 3-4 шт.

Тушкована курка з фруктами, часником і вином на сковороді покроковий рецепт

1. У сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити в ньому курку до золотистого кольору з двох сторін приблизно протягом 5 хвилин. Посипати курку паприкою, додати корицю, бадьян, влити вино і тушкувати протягом 3 минут.

2. Додати сіль, часник, влити воду, накрити кришкою і готувати на слабкому вогні 30 минут.

3. Покласти у курки нарізані на чотири частини нектарини і тушкувати під кришкою ще 5 хвилин. На гарнір відмінно підходить рис, а ми любимо з овочевим салатом.

Відео рецепт 👇