Часто печу тигрові булочки з хрусткою скоринкою, ніжним, повітряним м’якушкою! А які вони красиві й ефектні, при цьому готуються просто і легко! Булочки виходять не дуже солодкі. Як зробити Тигрові булочки з мега хрусткою скоринкою рецепт в духовці простий.
Інгредієнти
На 9 булочок
Тісто:
Борошно 350-370 р
Вода 125 мл
Молоко-125 мл
Олія рослинна 30 г
Дріжджі пресовані 15 г (сухі 5 г)
Цукор 1 ст. л.
Сіль 1/2 ч. л.
Рисова намазки:
Борошно рисова 50 г(+/- 1 ч. л. при необхідності)
Вода 70 мл
Сіль щіпка
Цукор 1 ч. л.
Дріжджі сухі 3 р
Олія рослинна 1 ч. л.
Тигрові булочки з мега хрусткою скоринкою покроковий рецепт
1. У теплій суміші молока і води розчинити дріжджі, цукор, борошно 150 г із загального кол-ва, розмішати, дати опарі піднятися. У мисці змішати просіяне борошно, сіль, опару, масло. Замісити гладке, липковатое тісто. Борошна мені знадобилося 350 р. Тісто округлити, покласти в миску, змащену рослинним маслом, накрити плівкою, поставити в тепло до подвоєння объеме.
2. тісто обім’яти, розділити на 9 рівних частин. Кожну частину округлити, підкотити в гладкий кулю, покласти на деко, застелений папером для випічки, накрити плівкою. Залишити на розстройці. Поки булочки підходять потрібно зробити рисову намазки для покриття булочок, яка при випічці потріскається і красиво зарумянится.
3. В мисочці змішати теплу воду, дріжджі, цукор, сіль, масло, рисову муку. Консистенція намазування повинна бути не рідка і не дуже густа, по густоті нагадує тісто для оладок і повинно спадати з ложки. Врегулювати густоту можна додавши трохи більше рисового борошна або воды.
4. Намазки накрити плівкою, залишити для підйому хвилин на 20. Підійшли булочки щедро покрити намазкой з усіх боків. Змащувати потрібно акуратно, щоб не посадити булочку! Випікати при t 200 гр близько 30 хвилин до зарум’янювання. Я пекла без пари! Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.