Узбецький плов з свинини на сковороді

Це для мене новий спосіб приготування плову і поки він виявився ТОЧНИМ, якщо слідувати по кроках і НЕ ЗБІЛЬШУВАТИ ВОДУ!!! Як зробити смачний Узбецький плов з свинини на сковороді рецепт простий.

Інгредієнти

М’ясо 500 гр
Рис 500 гр (у мене рис басматі не пропарений)
Морква 500 гр
Цибуля 1 шт
Часник 1 головка
Перець 🌶 за бажанням
Сіль, Паприка, зіра, куркума, барбарис
Олія рослинна 150 гр (немає не багато!!!)
Вода для плову 500 гр (ВСЬОГО!!!)

Узбецький плов з свинини на сковороді покроковий рецепт

1. В сирий рис додати сіль і гарячу воду (близько 70°С, вода не входить до складу рецепта) і залишити на 2 години для набухання рису. Масло розігріти до білого диму, м’ясо обсмажити з цибулею до золотистого кольору. Додати моркву, часник, перець, сіль, барбарис, паприку, куркуму. Налити 200 гр води (500 мл за рецептом).
2. Через 40 хвилин засипаємо рис, вирівнюємо додаємо зіру, наливаємо 150 мл води (500 гр за рецептом у нас залишалося 300 мл, її треба посолити за смаком). Кожні 5 хвилин верхній шар рису перемішуємо 4 рази. В процесі я додала ще останні 150 мл підсоленої води. Продовжуємо варити на 3-ке максимум 4-ке з 9 положень комфорки.
3. Намагаємося не діставати до моркви! Після 4 рази ВИМИКАЄМО плиту. Збираємо рис гіркою, накрити тарілкою і залишити під кришкою на 30 хвилин на ВЫКЛЮЧЕНОЙ плиті. Якщо я написала або зняла що то НЕЗРОЗУМІЛО пишіть коментарі!!! Води вистачить! Рис ми запарюємо гарячою водою перед вареної, так він на 30% вже готовий і на 50% напитан водой.

Відео рецепт 👇