Пастуший картопляний пиріг з фаршем

Як зробити Пастуший картопляний пиріг з фаршем рецепт простий. Ідеальне блюдо для холодного вечора, дуже ситно, готувати зовсім не складно. Можна готувати з вчорашнім картопляним пюре, хороша ідея як його освіжити і отримати нове блюдо.

Інгредієнти

1.5 кг. картоплі
800 гр. фаршу (будь-який, у мене не жирна яловичина)
500 гр. протертих томатів (або томатного соусу)
морква, цибуля, селера
вершкове масло і молоко (вершки) для пюре, тут немає точних пропорцій, все залежить від картоплі
200 гр. сиру (натерти зверху запіканку) я люблю моцарелу для піци або сулугуні

Пастуший картопляний пиріг з фаршем покроковий рецепт

1. Смажимо овочі 3 хв. на невеликому кол-всі масла. Я порізала моркву і селеру дрібними кубиками Додаємо фарш, смажимо 5 хв. Додаємо томатний соус, спеції, тушкуємо під закритою кришкою на невеликому 15 хв. до готовності фаршу варимо Картоплю в підсоленій воді до готовності, зливаємо воду, додаємо гаряче молоко (вершки) і вершкове масло, товкачиком робимо пюре.

2. Кількість масла і молока – це справа смаку і дуже залежить від сорту картоплі Збираємо шарами пиріг: м’ясне рагу, пюре, сир. Деякі нижнім шаром роблять невеликий шар пюре, але мені менше подобається, так як пюре вбере всі соки і стає суховато.

3. Запікаємо 10 хв. при 180 – наше завдання розплавити і підрум’янити сир, так як всі інгредієнти вже готові. М’ясне рагу це основа для лазаньї і пасти болоньеза, я готую саме так ⠀

4. Всім приємного апетиту!

Відео рецепт 👇