Ванільно вершковий заварний крем на молоці, жовтках і желатині

Як зробити смачний Ванільно вершковий заварний крем на молоці, жовтках і желатині простий рецепт. Такий, яким і повинен бути смачний заварний крем 🥰 Це рецепт крему я використовувала як начинку в тарталетки (їх я заморожувала), тому для 💯% стабільного результату додала 2,5 г желатину 😌 На смак це ніяк не вплинуло ❤️

Інгредієнти

1. Молоко 3,2% – 180г
2. Жовток – 40г
3. Цукор білий – 30г
4. Ванільна паста – 1/2 ч. л.
5. Крохмаль кукурудзяний – 6г
6. Борошно пшеничне – 10г
7. Листовий Желатин – 2.5 г
8. Вершкове масло 82,5% – 15г

Ванільно вершковий заварний крем на молоці, жовтках і желатині покроковий рецепт

1. Желатин замочити в холодній воді. Молоко поставити на середньо-високий вогонь і довести майже до кипіння. Жовток розтерти з цукром, свій, крохмалем і ванільною пастою. Маса повинна бути однородной.
2. Частина гарячого молока влити в жовткову масу, постійно завадила йому. Влити решту молока, також помішуючи. Перелити крем в сотейник і повернути на огонь.
3. Постійно помішуючи варити до загустіння. Слідкуйте, щоб на пригорів крем до дна або не згорнувся! Зняти крем з вогню, додати віджатий желатин, перемешать.

4. Додати холодне вершкове масло і знову перемішати до однорідності. Перекласти крем в миску, накрити плівкою в контакт і остудити, Можна использовать.