Ванільний пиріг зі сливами

Як зробити Ванільний пиріг зі сливами рецепт простий в духовці. Це ароматна випічка до чаю з ягодами, можна брати не тільки сливи. Виходить дуже смачно, пиріг ніжний, розсипчастий і такий пишний, навіть на наступний день. Спробуйте приготувати і переконаєтеся в цьому самі!

Інгредієнти

Сливи – 8-10 штук
Крохмаль – 1 чайна ложка
Масло вершкове м’яке – 125 грам
Цукор – 125 грам
Яйця – 3 штуки
Борошно – 165 грам (якщо яйця дрібні, то трохи менше)
Суха суміш для приготування ванільного пудингу – 1 пакетик
Розпушувач – 1,5 чайні ложки
Лимонний сік – 2 столові ложки
Цукрова пудра – для посипання

Ванільний пиріг зі сливами покроковий рецепт

1. Для початку сливи потрібно вимити й обсушити. Ділимо їх на половинки і видаляємо кісточки. Я вирішила сливи порізати на четвертинки. Посыплю їх небагато крохмалем, щоб при випічці не виділялося багато соку. Тепер приготуємо тісто. У глибоку чашу розбиваємо 3 яйця. Збиваємо їх з цукром в пишну піну міксером. Потрібно 125 грам цукру. Додаємо 125 грам м’якого вершкового масла. Ще раз зовсім трохи збиваємо. Додаємо 2 столові ложки лимонного соку, 165 грам просіяного борошна (якщо яйця дрібні, як у мене, то борошна додаємо трохи менше), 1 пакетик готової суміші для приготування ванільного пудингу, 2 чайні ложки разрыхлителя.

2. Тепер, добре замішуємо тісто. У мене на каналі ще багато смачної та простої випічки до чаю. Ссилочку на плейлист обов’язково залишу в описі. Тісто виходить таке повітряне, кремоподібна. Викладаємо тісто у форму, змащену маслом і простеленную пергаментним папером. У мене – діаметром 22 див. Зверху викладаємо четвертинки злив. Зовсім трохи вдавлюємо їх в тісто. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 40 минут.

3. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою. Вона повинна виходити з пирога сухий. Готового пирога даємо трохи охолонути. Потім посипаємо цукровою пудрою і нарізаємо на порційні шматочки. Пиріг виходить повітряним, розсипчастим. Під час приготування буде стояти аромат шарлотки з ноткою ванілі. Але, за смаком цей пиріг все-таки цікавіше звичайної шарлотки, а готується також просто. Навіть на наступний день пиріг залишається ніжним, м’яким і розсипчастим. Приємного апетиту!