Ванільний торт з мандаринами

Всіх, хто сьогодні святкує Різдво, з святом!!! А у мене тут тортик намалювався, раптом хто з солоденького скучив🙈😏. Як зробити Ванільний торт з мандаринами рецепт простий.

Інгредієнти

на форму d-16 см

Бісквіт:
3 яйця
90 гр. цукру
100 гр. борошна
щіпка солі

Просочення
100 мл соку з мандарин (сорт “Клементін”)
1 ст. л. мандаринової цедри ( 3 шт.)
50 мл води
30 мл рому або коньяку
1 ст. л. цукру
1 ст. л. соку лимона.

Для крему:
250 гр. вершкового сиру
70 гр. вершкового масла 82 % (розм’якшеного)
50 гр. цукрової пудри
1 ч. л. екстракту ванілі
200гр. вершків 33 %.

Ванільний торт з мандаринами покроковий рецепт

1. Бісквіт:
Яйця збити з сіллю в піну, додати цукор і збивати до повного розчинення цукру, та утворення стійкої пухкої маси. З’єднати з просіяним борошном і акуратно перемішати лопаткою. Вилити у форму, попередньо на дно укласти пергамент, змащене маслом. Випікати в заздалегідь розігрітій до 170°С духовці 25 хв. (до сухої шпажки). Готовий бісквіт, дістати з духовки, остудити і тільки потім вийняти з форми. Розрізати вздовж на 2 коржі (підрівняти).
2. Просочення:
Все змішати, поставити на вогонь і дати прокипіти 2 хвилини. Остудити і процідити сироп через сито. ДУЖЕ ВАЖЛИВО використовувати мандарини сорту “Клементін”, якщо немає, то замініть на апельсины.
3. Для крему:
Змішати вершковий сир, масло, ваніль і пудру до однорідності. Потім влити дуже холодні вершки і збити до пишності і устойчивости.
4. Збірка:
На сервірувальне блюдо поставити кондитерське кільце, всередину кільця прокласти бордюрную стрічку. На дно викласти бісквіт, просочити сиропом. По бортику прокласти слайсы мандаринів (зрізом назовні). Потім викласти весь крем, добре притискаючи мандарини до бортику. При бажанні викласти часточки мандаринів в середину торта. Зверху накрити другим бісквітом і просочити його сиропом. Поставити в холодильник на 5 годин. Зняти кільце і стрічку. Перед подачею присипати пудрою і прикрасити часточками мандаринов.