Як зробити смачний Джем з гарбуза з апельсином і лимоном на зиму в банках простий. Самий осінній джем, самий яскравий і ароматний) саме час взяти від гарбуза все найкраще))) в пару до гарбузі знадобляться лимон і апельсин, кориця і кардамон, імбир і гвоздика. А якщо яскравості й пекучості все ще буде замало, то на допомогу прийдуть куркума, карі. По можливості вибирайте тонкокорі цитрусові, щоб уникнути зайвої гіркоти або просто зніміть з них теркою цедру і відіжміть сік, тоді і джем буде більш гладким.
Я пропустила їх через блендер цілком, мені подобається легка гірчинка і неоднорідність структури. Час варіння залежить від сорту Вашої гарбуза. У мене була баттернат і пішло приблизно 50 хв. Шматочки повинні стати м’якими і прозорими, а сироп густим і в’язким. Такий джем стане відмінним доповненням до сніданку, на тости, млинці, сирники… а також в якості начинки в рогалики, круасани, сирки.
Я пропустила їх через блендер цілком, мені подобається легка гірчинка і неоднорідність структури. Час варіння залежить від сорту Вашої гарбуза. У мене була баттернат і пішло приблизно 50 хв. Шматочки повинні стати м’якими і прозорими, а сироп густим і в’язким. Такий джем стане відмінним доповненням до сніданку, на тости, млинці, сирники… а також в якості начинки в рогалики, круасани, сирки.
Інгредієнти
1 кг очищеної гарбуза
500 гр цукру
1 лимон
1 апельсин
1 корінь імбиру близько 5 см завдовжки
1 паличка кориці
1 чл кардамону
1/2 чл гвоздики
1/2 чл солі
1 чл куркуми ( якщо Ваша гарбуз недостатньо яскрава за кольором)
1/2 чл порошку карі за бажанням
1 чл лимонної кислоти
Варення з гарбуза з апельсином і лимоном на зиму покроковий рецепт
1. Очищену гарбуз порізати дрібним кубиком, скласти в каструлю, засипати цукром зі спеціями (крім лимонної кислоти). Апельсин і лимон помити, нарізати, видалити кісточки. Пропустити через блендер з насадкою «ніж» разом з очищеним коренем імбиру. Додати до гарбуза, размешать.
2. На сильному вогні довести до кипіння, зменшити нагрів і варити, періодично помішуючи 40-60 хв до м’якості і прозорості гарбуза. Наприкінці варіння додати лимонну кислоту.
3. Прибрати паличку кориці, пробити джем заглибним блендером, ще раз довести до перших бульбашок і розкласти по стерилізованим банкам. Приємного аппетита)))