Варення з гарбуза з курагою і лимоном на зиму

Як смачно зробити Варення з гарбуза з курагою і лимоном на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Гарбуз просто криниця вітамінів ☺️ ⠀ В гарбузі в 4-5 разів більше каротину, ніж у моркві. Каротин в організмі перетворюються в вітамін A, який корисний для зору, а також є потужним антиоксидантом. У гарбузі є вітаміни C, E, K і практично всі вітаміни групи B.
за низької калорійності гарбуз – ідеальний дієтичний продукт! У ній немає крохмалю, холестерину і трансжирів, мало цукру, але зате багато корисної для травлення клітковини. Калорійність 100 г м’якоті гарбуза всього 22 ккал 🔥 ⠀ Сьогодні ми приготували для вас смачний і корисний рецепт – ДЖЕМ З ГАРБУЗА 🎃

Інгредієнти

– Лимон середнього розміру 🍋
– Гарбуз – 500 гр
– Курага -300 гр
– Кориця, імбир і аніс за смаком

Варення з гарбуза з курагою і лимоном на зиму покроковий рецепт

1. В каструлю з товстим дном кладемо попередньо очищену гарбуз і курагу. ( Прянощі, які зазначені в рецептурі можна взагалі не додавати). Отриману масу проварюємо на повільному вогні близько 20 минут.
2. Знімаємо з плити і охолодити при кімнатній температурі протягом 3-х годин. Потім, майбутнє пюре слід знову поставити на вогонь і варити після закипання ще третину часа.
3. Далі компоненти рецепту подрібнюють за допомогою заглибного блендера. Додаємо сік лимона. ⠀ Пюре готове! Його можна вживати відразу ж після охолодження, або ж закатати на зимовий період ☺️