Як зробити Варення з зеленого агрусу з бананом і апельсином на зиму царський смарагдове простий рецепт. Я люблю агрус і роблю з нього варення) Червоний агрус йде на компот, а ось великий, зелений я варю) Його можна зварити просто з апельсином, але напевно так роблять багато, а можна урізноманітнити і додати банан) Я роблю і так, і так 😉
Інгредієнти
🔸 500 гр аґрусу;
🔸 1 апельсин;
🔸 1 банан;
🔸 400 гр цукру;
🔸 я можу додати ще трохи кориці (але це на любителя).
Варення з зеленого агрусу з бананом і апельсином на зиму покроковий рецепт
1. Приступаємо: агрус миємо і чистимо від хвостиків, подрібнюємо ягоди з допомогою блендера або м’ясорубки. Апельсин і банан моєму, очищаємо і дрібно нарізаємо на кусочки.
2. Далі потрібно все з’єднати і засипати цукром, даємо майбутнього варенню постояти 2-3 години, щоб цукор розчинився. Періодично перемішуємо дерев’яною лопаткою. ⠀
3. Далі ставимо варення на плиту і доведим до кипіння при постійному помішуванні, після закипання варимо 5-7 минут.
4. Розливаємо по стерилізованим банкам і відправляємо під ковдру до повного охолодження (ставимо на кришку). Варення зберігаємо в прохолодному месте.