Як варити варення желе п’ятихвилинка з чорної смородини на зиму простий рецепт. Цей рецепт ще називають «п’ятихвилинка». Дуже просто і легко робиться. Варення виходить густа, желеподібна, в цілих ягідки смородини. До млинців, до каші, до морозива або до сиру з вином – смачно!!!
Інгредієнти
1 кг чорної смородини
1 ст води
1 кг цукру
Варення желе п’ятихвилинка з чорної смородини на зиму покроковий рецепт
1. Смородину відірвати від гілочок, скласти в каструлю. Додати воду і половину сахара.
2. Довести до кипіння. Варити 5 хвилин на сильному вогні постійно помешивая.
3. Потім зняти з вогню, всипати другу половину цукру, ретельно перемішати, щоб цукор розтанув. Розлити варення по стерильним банкам і герметично закрыть.
Відео рецепт 👇