Веганські сир домашній з кешью

Веганські сир домашній з кешью простий рецепт.

Інгредієнти

200 г сирих кешью, замочених на ніч
2 ст. л. яблучного оцту
1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
3 ст. л. води
1/3 склянки (67) г рафінованої кокосового масла
~25-30 г харчових, сирних дріжджів Nutritional Yeast
3/4 ч. л. часникового порошку (НЕ використовуйте свіжий часник!)
3/4 ч. л. цибульного порошку
1,4 ч. л. солі або за смаком

Веганські сир домашній з кешью покроковий рецепт

1. Злийте замочені горіхи кешью і промийте. Підготуйте суху скляну банку з кришкою. ⠀ Додайте кешью в блендер разом з оцтом, лимонним соком, водою і маслом.

2. Змішуйте поки суміш не стане однорідною і не потребує. ⠀ Додайте харчові дріжджі, часниковий порошок, цибульний порошок, сіль і знову перемішайте до отримання однорідної маси. ⠀ Перелийте суміш у скляну банку з герметичною крышкой.
3. Закрийте банку, щільно обмотайте рушником і залиште в теплому місці як мінімум на 16 або до 48 годин. Без прямих сонячних променів. Можна поставити в духовку з включеною лампочкою. ⠀ Як тільки сир забродить, перемішайте його і поставте в холодильник мінімум на 4 години, щоб він затвердів. ⠀

4. Коли сир затвердіє, викладіть половину на лист пергаментного паперу. Загорніть як цукерку.. Повторіть те ж саме з іншою половиною. Зберігайте в пергаменті, у холодильнику ~2 недели.