Вегетаріанські котлети з нуту смачні домашні

Вегетаріанські котлети з нуту смачні домашні простий рецепт. Ці котлети настільки смачні, що не відразу розумієш, що в них немає м’яса!) Вони дуже ситні, а якщо замість яєць додати борошно, то це буде пісне блюдо. Готуйте обов’язково, тому що це корисно і приємно їсти.

Інгредієнти

• Нут — 700 р.
• Цибуля ріпчаста — 1 шт.
• Морква — 1 шт.
• Яйця — 4 від.
• Часник — 3-4 зубчики.
• Масло рослинне для смаження.
• Сухарі панірувальні.
• Сіль, перець за смаком.

Вегетаріанські котлети з нуту смачні домашні покроковий рецепт

1. Нут залити холодною водою і залишити на ніч для набухання. Вранці воду поміняти і поставити варити до м’якості. Відвар злити в миску. Частина його нам знадобиться при подрібненні нуту в пюре. Моркву натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати. Обсмажити цибулю і моркву на невеликій кількості рослинного масла хвилин 5-7. Додати до них часник і смажити ще 2 минуты.

2. До нуту влити невелику кількість відвару і пробити його блендером в пюре. До пюре додати зажарку, посолити, поперчити і вбити яйця. Масу добре перемішати. У сковороду налити олію і нагріти його. Руки змочити водою і сформувати котлетки.

3. Обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити з двох боків до рум’яного золотистого кольору. Що ще хочу додати: дуже смачно їсти їх з сметаной.

4. На гарнір до них підійдуть і картопляне пюре і запечені овочі та просто будь-який салат. Сподіваюся вам сподобається цей рецепт і ви скористаєтеся. Приємного апетиту і вдалого дня!

Відео рецепт 👇