Відкритий пиріг галета з грушею

Як зробити Відкритий пиріг галета з грушею рецепт простий в духовці. Якщо хочеться чогось дуже простого, але дуже смачного – пропоную приготувати галету з грушею. Обов’язково спробуйте, приготування не займе багато часу, але я впевнена, що від результату ви будете в захваті.

Інгредієнти

🥧Тісто
150 г борошно
150 г холодне вершкове масло 82,5%
30 г цукор
25 г вода
2 г сіль

🍐Начинка
700 г груша
100 г цукор
15 кукурудзяний крохмаль

🥛 Суміш для змащування
1 яйце С1
10 г молоко
15 г цукор

Відкритий пиріг галета з грушею покроковий рецепт

1. 🥣 У мисці змішати борошно, цукор і сіль. Вершкове масло нарізати кубиками, додати в борошняну суміш і перетерти руками в крихту. Влити воду, сформувати тісто, загорнути щільно в харчову плівку і прибрати в холодильник мінімум на 2 години (краще на ніч).
2. 🥣Груші очистити від серединок, нарізати тонкими слайсами, змішати грушу з цукром і кукурудзяним крохмалем. На пергаменті розкачати тісто у великий круг товщиною близько 3 – 4 мм. Акуратно перенести розкачану основу на пергаменті на деко. Викласти на тісто груші по одному слайсу один за одним укладаючи їх в коло, поступаючись від краю 7 см.

3. Загорнути вільні краї тіста поверх начинки і злегка притисніть, щоб зафіксувати тісто. Прибрати отриману галету в морозилку на 15 – 20 хвилин, так вона збереже красиву форму при выпечке.
4. Вийняти з морозилки, змастити загорнуті краю тесту приготованою сумішшю (для суміші просто збиваємо всі інгредієнти до повного об’єднання), випікати галету на нижньому рівні духовки при температурі 200 градусів близько 40 хвилин до золотавої корочки.

5. Вийняти галету з духовки і остудити при кімнатній температурі😌 ⠀ 🥧Після остигання подавати до столу і насолоджуватися шматочком галети з чашкою ароматного чаю☕️